Payam mördades av sin man ? Hur kunde det få ske? (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-10-03
Förlag
Storytel Dox
ISBN
9789178015900
Payam mördades av sin man ? Hur kunde det få ske? (e-bok)

Payam mördades av sin man ? Hur kunde det få ske? E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-10-03
18
Läs i Bokus Reader för iOS och Android.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hon anmälde honom för upprepad misshandel och mordhot. Hon gömde sig på kvinnojouren. För sina få vänner berättade hon om isolering och förbud mot kontakt med andra. Till slut begärde hon skilsmässa, enskild vårdnad om det gemensamma barnet och besöksförbud.

Senare samma år hittas Payam dränkt i sitt badkar i Lund. Hon blev 28 år gammal. Hennes make är anhållen i sin frånvaro, eftersökt för mord. Hennes två år gamle son är försvunnen.

Några dagar innan Payams döda kropp hittades släppte Lunds tingsrätt mannen, trots att han tidigare rövat bort parets son och gömt sig i nästan fyra veckor. I polishuset, mitt emot tingsrätten, låg en outredd anmälan om att han hotat att mörda Payam.

Hur kunde det hända?

Det här är historien om Payam.

PAYAM MÖRDADES AV SIN MAN - HUR KUNDE DET FÅ SKE? är ett reportage som ursprungligen publicerades i Sydsvenskan i juni 2002.

Katia Wagner är undersökande journalist och författare som specialiserat sig på berättande journalistik med ett socialt perspektiv. Under 17 år arbetade hon på tidningen Sydsvenskan och har skrivit böckerna Pojkarna och de ensamma poliserna Alexandramannen, Addad på nätet och De förlorade barnen (med Jens Mikkelsen). Hon har bland annat belönats med Guldspaden och Wendelapriset för bästa sociala reportage.

Storytel Dox återutger god journalistik i bokform. Artiklar, intervjuer, grävande reportage - som ljudböcker, e-böcker och i tryckt format.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Katia Wagner