Boken om att gå på förskolan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2018-07-02
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Mervi Lindman
Dimensioner
246 x 201 x 8 mm
Vikt
279 g
SAB
Hcf
ISBN
9789178030156
Boken om att gå på förskolan (inbunden)

Boken om att gå på förskolan

(62 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-07-02
137
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken om att gå på förskolan Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  25
Visa alla 1 format & utgåvor
Perfekt läsning för alla småbarn som vill bekanta sig med förskolan! Titta, peka och läs om Dam-Dam och om allt som kan hända en helt vanlig dag på förskolan.

Premiär för Josefine Sundström och Mervi Lindman i ett nytt, härligt bilderbokssamarbete!

"Titta, Dam-Dam är stor! Kan stå. Kan nå. Kan gå."

Dam-Dam går till förskolan. Förskolan har en grind och innanför den finns många att säga hej till: "Hej, hej, hej, hej, hej, hej!"

Josefine Sundström fångar med korta enkla meningar och i en lätt poetisk realism en helt vanlig dag på förskolan. Vi följer Dam-Dam från morgonens promenad med mamma till pappas hämtning på eftermiddagen. Men vad händer däremellan?

Tillsammans med Mervi Lindmans färgrika bilder berättas om matstunden, fruktstunden och om toabesök, målarstund, glädje och ilska - en helt vanlig dag på förskolan. Inkännade, beskrivande och roligt! Titta, peka, läs. Det här är en perfekt bok för alla småbarn som vill bekanta sig med begreppet förskola, eller bara känna igen sig själva en helt vanlig förskoledag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Boken om att gå på förskolan
 2. +
 3. Språklek och ordskoj med Dam-Dam. Kalaset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språklek och ordskoj med Dam-Dam. Kalaset av Josefine Sundström (inbunden).

Köp båda 2 för 257 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Boken om att gå på förskolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Favorit för 1-2 åringar
  Lisa Lundgren, 26 februari 2023

  Min 1,5-åring älskar den här boken! Rolig att läsa som förälder och det är lätt för barnet att hänga med och känna igen sig i. Bra skriven och rolig för små barn!

 2. Om att börja förskolan
  Agneta Edberg, 7 februari 2023

  En fin bok om vad som väntar en liten parvel som ska börja på förskolan! Min dotterdotter fick den strax innan start (1 år och 10 månader) och bara älskade att lyssna och kommentera.

 3. Härlig spårklek
  Jenny, 12 september 2021

  Så härlig bok med fina illustrationer och spårket är kul att läsa. Vår son är fast i denna och börjar föris om en vecka.

 4. Nöjd
  Annelie Blomqvist, 3 maj 2021

  Mkt fina illustrationer och en bra historia. Jag rekommenderar varmt denna bok. Speciellt till barn i förskoleåldern och inför förskolestart.

 5. Bra bok inför förskolestart
  Hanna, 15 april 2021

  Förberedde min dotter på 1,5 år inför förskolestart med denna boken bla. Hon gillade boken jättemycket. Hon härmade "tvätta händer" när de i boken gjorde det, hyschade när de skulle vila och vinkade när Dam-dam sa "hej" till kompisar. Superkul 😄

 6. Igenkännande!
  Cristal Lundström (Sundsvall), 14 april 2021

  Köpte denna till vår dotter när hon var 15 månader. Blev snabbt en favorit och perfekt nu när inskolning på förskola startat så att vi kan prata om det vi ser och jämföra med boken.

 7. Perfekt inför förskolestart.
  Karolina Axelsson, 29 mars 2021

  Vår ettåring älskar boken, vi som läser gillar också det härliga, barnnära språket som är både roligt och känns trovärdigt för det lilla barnet. Rekommenderar verkligen denna bok. Illustrationerna är härliga och leker bra ihop med texten.

 8. Uppskattad bok
  V, 9 mars 2021

  En klar favorit som dottern vill läsa om och om igen. Övertygad om att det kommer fortsätta även efter förskolastart.

 9. 1-åringens absoluta favorit!
  Emma, 24 september 2019

  Ingen annan bok har fångat vår 13-månaders intresse som denna bok. Han fick den i 1-årspresent och nu går han själv och letar efter den i boklådan på kvällen och lyssnar superfokuserat från början till slut. Voff när gosedjurshunden är med på uppslaget, muu för lilla kossan på mjölkpaketet och sympatigråt när Dam-Dam blir ledsen. Bra förberedelse inför förskolestarten och bra sätt att bearbeta de första veckorna på förskolan tycker vi som föräldrar. Hoppas på fler böcker inom detta samarbete!

 10. Fin bok om en dag på förskola
  Martha, 13 augusti 2019

  Vår 1,5 åring uppskattar verkligen denna! Fina bilder, lagom med text. Bra att läsa som förberedelse för egen förskolestart. Rekommenderas!

 11. Underbar bok
  Sandra , 18 juli 2019

  Underbar bok som min snart 3-åriga dotter vill att vi läser ofta. Hoppas verkligen på fler samarbeten mellan Sundström & Lindman :)

 12. Perfekt för förskolestarten.

  I en charmig berättelse får vi följa Dam-Dam och dennes vardag i förskolan.
  Under berättelsen introduceras barnet till många av förskolevärldens rutiner under dagen.
  Jag fullkomligt älskar att de lyckas få in två olika uppslag med handfat med pågående handtvätt.
  Alla som under en period jobbat på förskola med de yngre barnen kan nog känna igen vilket intresse handtvätten väcker. Där kan man stå länge och upptäcka hur härligt tvålen skummar - precis som Dam-Dam också gör i boken... Läs hela recensionen

 13. Hoppas på fortsatt samarbete
  Fredrik, 15 november 2018

  Jättetrevlig bok. Fint illustrerad av Mervi Lindman, med bilder man kan prata om och kring. Läst den många gånger för vår son på 16 månader som nu precis ska börja på förskolan. Det är en av de böcker han helst vill att vi ska läsa för honom för tillfället. Hoppas att det kommer fler böcker i detta samarbete.

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av författarna