Mumintrollen och den osynliga gästen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Serie
Mumintrollen
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2019-03-18
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Linhult, Caroline (form)
Illustratör/Fotograf
Filippa Widlund
Dimensioner
267 x 201 x 9 mm
Vikt
323 g
SAB
Hcf
ISBN
9789178032112

Mumintrollen och den osynliga gästen

(26 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-03-18
152
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En av Tove Janssons mest älskade berättelser, Det osynliga barnet, kommer nu som bilderbok.

En kall höstkväll dyker Too-ticki upp i muminhuset i sällskap av ett barn, en osynlig flicka! Hon har blivit osynlig för att någon varit mycket elak mot henne. Mumintrollen låter flickan flytta in och den hösten får både hon och familjen lära sig om respekt, vänlighet, och vikten av att ibland bli riktigt arg.

Tove Janssons älskade "Det osynliga barnet" är anpassad för bilderboksformatet av författaren Cecilia Davidsson och illustrerad av Filippa Widlund. Boken är en del i Bonnier Carlsens satsning på att ta fram nya bilderböcker om Mumintrollen för nästa generation Muminälskare. I text och bild knyter boken an till Tove Janssons klassiska berättelse och förmedlar dess säregna magi och klokskaper.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mumintrollen och den osynliga gästen
 2. +
 3. Mumintrollen och den första snön

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mumintrollen och den första snön av Cecilia Davidsson, Tove Jansson, Alex Haridi (inbunden).

Köp båda 2 för 311 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Mumintrollen och den osynliga gästen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vacker bilderbok
  Jenny, 8 april 2022

  En underbar bilderbok som grundar sig i något viktigt! Det osynliga barnet är osynligt för att någon var elak, och hur ska hon bli synlig igen?
  Denna bok är en omarbetad version av Tove Janssons novell Det osynliga barnet och passar de mindre barnen då berättelsen har fått fina vackra bilder som tilltalar både liten och stor.
  Så läs den och prata om hur viktigt det är att vi människor respekterar varandra och att vuxna inte ska kränka barn så till den grad att de försvinner.

 2. Mumintrollen är mina och barnbarnets favoriter
  Eva Malmsten, 29 mars 2021

  Mitt barnbarn 4 år bara älskar boken om den osynliga gästen. Hon kan sitta och titta i den och vill helst att man läser den varje dag. Hennes favoriter i boken är Ninni och lilla My.

 3. Rikligt illustrerad bok för de lite yngre barnen
  Bokmal, 25 mars 2021

  Om man gillar muminböckerna men vill ha något för de lite yngre barnen är det här en fin bok att läsa för barn i tidig skolålder. Många fina illustrationer och lite mer text / historia i boken. Passar bra till barn där det inte riktigt är dags att gå över till kapittelböcker.

 4. Tänkvärd och vacker
  Sofia , 10 mars 2021

  Ljuvlig bok om att vara och finnas. Att synas och inte synas om att ge kärlek och omsorg. En viktig bok på många sätt.

 5. Bra bilderbok baserat på Toves originalberättelse
  Morpheus, 10 mars 2020

  Mumintrollen och den Osynliga Gästen är en adaption av Tove Janssons novell "Det Osynliga Barnet" från novellsamlingen med samma namn, där Cecilia Davidsson anpassat texten till bilderboksformatet och Filippa Widlund stått för teckningarna.

  Jag ska villigt erkänna att jag var skeptisk till boken efter att ha läst en annan adaption av en Mumin-novell, "Julen Kommer till Mumindalen", baserad på "Granen", som jag tyckte var fint tecknad av Filippa men som tyvärr förlorade för mycket av... Läs hela recensionen

 6. Underbar bearbetning till bilderbok!

  Jag har tidigare tipsat om titlarna som kom förra året i BonnierCarlsens Mumin-satsning där de bearbetat Tove Janssons klassiska noveller till bilderböcker.
  Ny bearbetad text och nya illustrationer skapar fantastiska bilderböcker som tillgängliggör berättelserna för den yngre publiken. Samtidigt som det är den rätta känslan i såväl text som bild.
  Nu har ytterligare en ny titel kommit som baseras på Tove Janssons novell "Berättelsen om det osynliga barnet".

  Det är en otrolig... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna