Kyrkogårdsboken (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2021-08-02
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Kristoffer Leandoer
Originaltitel
The Graveyard Book
Illustratör/Fotograf
Chris Riddell
SAB
uHc
ISBN
9789178035793
Kyrkogårdsboken (häftad)

Kyrkogårdsboken

Häftad Svenska, 2021-08-02
141
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
I "Kyrkogårdsboken", liksom Rydyard Kiplings klassiska bok "Djungelboken", förlorar en liten pojke sina föräldrar. Men här tas han om hand av spöken, istället för djur. Ett litet spädbarn får sin familj mördad, men lyckas själv undkomma. Barnet hamnar på en gammal kyrkogård där invånarna fattar medlidande med honom, de bestämmer sig för att ta hand om och uppfostra pojken. Samtidigt måste de ge honom alla de speciella egenskaper som en levande människa måste ha för att överleva på en kyrkogård. Pojken, som kallas för Ingen, växer upp och hålls hela tiden gömd på kyrkogården, eftersom mannen som mördade hans familj, fortfarande är ute efter honom ...

Varje kapitel kan läsas som ett eget spännande äventyr och innehåller en illustration av den världsberömda illustratören Chris Riddell, känd för bland annat böckerna om Ottolina.

"Kyrkogårdsboken" vann nyligen "The John Newbery Medal", USAs finaste litteraturpris för barn- och ungdom.

Neil Gaiman är flerfaldigt prisbelönt för sina manus till den tecknade serien "Sandman" och sina skräck- och fantasyromaner för vuxna, till exempel "Neverwhere", "American Gods" och "Stardust". Han har även skrivit barnböckerna "Coraline" (utgiven på svenska) "The Day I Swapped My Dad for Two Goldfish", "The Wolwes in the Wall" och, tillsammans med Terry Pratchet, "Good Omens". Gaiman är engelsman, men bosatt i ett gammalt spökslott i USA!

Flera av Gaimans böcker har filmatiserats. "Stardust" med bland andra Robert de Niro, Michelle Pfeiffer och Claire Danes i huvudrollerna. Även "Kyrkogårdsboken" kommer att bli film med Neil Gaiman som producent.

"You will love it to death!!" Holly Black, The Spiderwick Chronicles
Visa hela texten

Fler böcker av Neil Gaiman