Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Bojan (del 4)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
29
Utgivningsdatum
2020-10-14
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Filippa Widlund
Dimensioner
220 x 170 x 8 mm
Vikt
198 g
SAB
Hcf
ISBN
9789178038459
Bojan och traktorn (inbunden)

Bojan och traktorn

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-10-14
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bojan och traktorn Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Som i alla böcker om Bojan blir det både fakta och saga. Fakta om traktorn och en berättelse om hur ett får räddas. Allt på en lagom nivå för fyraåringen av Bolibompas Johan Anderblad som kan allt om stora fordon. Boken är djuplodande och verklighetsbaserad, ändå lagom lång att högläsas om och om igen!

Det är läggdags och Bojan ska städa. Men när han ska dra lådan med leksaker orkar han inte riktigt, den är för tung. Bojan skulle behöva hjälp av ett fordon, kanske en traktor... Bojan frågar mamma om hon kört en traktor någon gång, och det har hon ju. Mamma Bibbi har kört nästan alla sorters fordon. Hon älskar allt med en motor i. Mamma berättar för Bojan om hur det är att köra traktor, hur man gasar, växlar och hur man kan använda traktorn. Bojan frågar om mamma räddat något djur med traktorn någon gång. Och det har hon. Det var när ett får hade gått ner sig i ett kärr. Då kopplade Bojans mamma på släpet till traktorn och körde snabbt till kärret. Där backade hon ut och kunde precis rädda fåret från att drunkna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bojan och traktorn
 2. +
 3. Bojan och tåget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bojan och tåget av Johan Anderblad, Filippa Widlund (inbunden).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bojan och traktorn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Överlag bra, men med tröttsam agenda.
  Christian, 3 januari 2023

  Bojan och traktorn är överlag bra. Illustrationerna är riktigt fina och levande. Det är en bra balans mellan lekfullhet och fakta.

  Men det finns ett budskap i boken (och de andra i samma serie) som är tröttsamt genuskorrekt. Kvinnor är kraftigt överrepresenterade inom traditionellt manliga yrken. Generöst användande av könsneutrala pronomen.

  Jag ogillar skarpt när man gör politik av barnböcker.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna