Osynligt sjuk : medan livet passerar (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (215.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Karin Thunberg
Utgivningsdatum
2019-04-22
Upplaga
1
Förlag
Brombergs Bokförlag
ISBN
9789178090303
Osynligt sjuk : medan livet passerar (ljudbok)

Osynligt sjuk : medan livet passerar Ljudbok

(18 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2019-04-22

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Att drabbas av en obotlig sjukdom mitt i livet är ett hårt slag. När sjukdomen dessutom smyger sig på med diffusa och osynliga symptom blir bördan ännu tyngre. Vården misstänkliggör och ifrågasätter och omgivningen misstror. Det drabbade den framgångsrika författaren Karin Alvtegen när hon för sex år sedan insjuknade i ME, en neurologisk sjukdom som få svenska läkare har kunskap om. Hennes gripande historia berättas här av den prisbelönade journalisten och författaren Karin Thunberg.

Karin Alvtegen beskriver hur det är att leva i "skuggan av det verkliga livet", sorgen, men också hur hon funnit nya ljuspunkter när hon väl accepterat att livet förändrats. Generöst och med värme berättar hon om sina nya vänner på nätet och hur nära relationer har förstärkts. Om hunden Selma och det lilla livets små njutningar. Och om hatkärleken till sin rullstol, som förvandlats från fiende till en möjliggörande vän.

"Osynligt sjuk" berättar hur det är att lära sig leva med en obotlig sjukdom, hur man tvingas ompröva sina livsval och se på dem med nya ögon, något som vi alla skulle behöva göra ibland. Karin Alvtegen är en av Skandinaviens mest lästa och uppskattade författare. Hennes böcker har översatts till ett trettiotal språk, bland andra Skam, Saknad, En sannolik historia och Fjärilseffekten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Osynligt sjuk : medan livet passerar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. en sann skildring
  Helena Cervin, 11 juni 2019

  har själv en ung dotter med ME känner så väl igen det Karin beskriver. Det är så fruktansvärt SANT det hon säger. Detta är verkligheten för en ME-sjuk.

 2. En bok som ökar förstelsen för ME/cfs!
  Marie Blom, 8 maj 2019

  Boken beskriver hur det är att leva med ME/cfs ur patient, anhörig och vårdperspektiv. Den är lättläst/lättlyssnad. Jag har köpt flera böcker och delat ut i vården har redan märkt att dom som läst boken har en annan förståelse. Dom ställer fler och bättre frågor. Så jag kan rekommendera om ekonomi finns köp några extra böcker och ge till läkare som vårdar er som har ME/cfs.
  Så åter igen tack Karin Thunberg och Karin Alvtegen.....🌷👍🌷

 3. TACK
  1973, 5 maj 2019

  Tack för en gripande berättelse - en sann sådan, för många människor runt om i världen. Saklig, sorgsen, varm och sann. Tack Karin Thunberg för att du är intresserad och engagerad. Tack Karin Alvtegen med familj för att Ni orkat dela med Er av ert liv, både utelämnandet av ert privatliv och rent energimässigt <3

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna