Vänta på vind (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2019-08-19
Förlag
Brombergs
ISBN
9789178090662
Vänta på vind (e-bok)

Vänta på vind (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-08-19
79
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vinga drömmer om havet. Hon tänker bli sjöman och segla till avlägsna hamnar och kanske rädda en eller annan skeppsbruten. Hemma i stan går mamma och är ledsen och pappa har flyttat för gott. Men nu är det sommar hos morfar på ön och allt det andra känns långt bort. Morfar har gett Vinga en gammal snipa som hon ska göra sjöduglig. På ön är allt som det alltid har varit, fast ändå inte. Dagarna dallrar av hetta, och plötsligt börjar en tjej med svart hatt dyka upp på stranden där snipan ligger. Vinga har sett henne några gånger, Rut heter hon. Det enda de verkar ha gemensamt är åldern och att de befinner sig på samma ö. Ändå visar det sig vara så mycket mer.

Inkännande och med mycket värme berättar Oskar Kroon om ett sommarlov då Vinga lämnar barndomen bakom sig. Med avsked, nyvunnen vänskap och en strandad val lär hon sig att stå stadigt i en storm.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kroon Oskar

  • Mitt fönster mot rymden

    Kroon Oskar

    Det börjar med att Gurkans pappas hosta aldrig går över. Gurkan och pappa som gör allt tillsammans: går till skolan genom skogen, tittar på tornseglarna på sommarhimlen, läser innan läggdags. Pappa lagar maten, tvättar kläderna, håller koll på klo...

Bloggat om Vänta på vind