Väninnekören : om livet bland kvinnor och män (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (104.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Åsa Beckman
Utgivningsdatum
2019-05-29
Upplaga
1
Förlag
Brombergs Bokförlag
ISBN
9789178090938

Väninnekören : om livet bland kvinnor och män Ljudbok

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2019-05-29

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Skarpt och varmt om frågestrejkare, vänterskor och kulturmän

Varför är det oftast kvinnor som ställer frågor i samtal? Varför är det en triumf för äldre män att ha unga kvinnor? Och varför har vår tid så svårt med äldre kvinnors kroppar? Åsa Beckman är en av samtidens mest uppskattade och lästa krönikörer. Med skarp och varm blick fångar hon allt det osynliga som pågår mellan män och kvinnor i vardagen där mycket av livet levs. Väninnekören. Om livet bland kvinnor och män är illustrerad av Stina Wirsén.

Åsa Beckman (1961) är biträdande kulturchef, krönikör och kritiker på Dagens Nyheter. Hon har tidigare gett ut essäsamlingen Jag själv ett hus av ljus: Tio kvinnliga poeter. 2018 utsågs hon till Årets Mediaamazon.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Väninnekören : om livet bland kvinnor och män. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Heja Åsa!
  -, 9 juni 2019

  Så klok och så många igenkännanden! Frågestrejka? Ja, hur många gånger har msn inte varit den som frågar och intresserar sig men aldrig fått en motfråga. Och att mista någon, genom separation eller dödsfall - det gör ont och går aldrig riktigt över. Men det blir bättre. Många bra beskrivningar.

 2. Med skärpa och utan krusiduller
  -, 29 maj 2019

  Åsa Beckman lyfter fram just det som jag så många gånger funderat och reagerat över - kvinnors och mäns relationer, maktpositioner, åldrande, samhällsstrukturer och konsekvenserna därav.
  En bok att sucka igenkännande med,
  en bok att hämta kraft och mod ifrån.
  En bok för alla kvinnor och män som är modiga nog att granska sitt eget beteende och som hoppeligen antar utmaningen att arbeta för jämställda och respektfulla relationer.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Åsa Beckman

 • Klimakteriet

  Åsa Moberg, Åsa Beckman, Agnes Wold, Gudrun Schyman, Astrid Assefa

  Klimakteriet eller menopausen är något som alla kvinnor har upplevt eller kommer att uppleva. Många tänker kanske på vallningar, humörsvängningar och att chansen, eller risken, att få barn därefter är obefintliga. Men i övrigt talas det väldigt sä...

 • Kulturbarn : att växa upp i skuggan av en författare

  Åsa Beckman

  "Förutom att Åsa Beckman på ett intressant sätt behandlar ett angeläget ämne är det en glädje att ta del av hennes rika språk och formuleringskonst. Helt enkelt briljant!" Betyg 5/5. Bibliotekstjänst Åsa Beckman växer upp i en familj som...