Just kids (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (297.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Marika Lagercrantz
Utgivningsdatum
2019-06-25
Upplaga
1
Förlag
Brombergs Bokförlag
ISBN
9789178090983
Just kids (ljudbok)

Just kids (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-06-25
141
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Det var sommaren då Coltrane dog. Sommaren då Jimi Hendrix satte eld på sin gitarr och Kina sprängde en vätebomb. Det var uppror i Newark och protestmarscher mot Vietnamkriget. Världen stod på tröskeln till en ny tid. Det var kärlekens sommar. Det var sommaren som förändrade mitt liv. Det var sommaren då jag mötte Robert.«

Den heta sommaren 1967 lämnar Patti Smith hemstaden i New Jersey. Hon hoppar av sin lärarutbildning och tar sig till äventyret i New York. Hon är tjugo år gammal och har tröttnat på hemstadens inskränkthet. Hon vill få nya intryck, och framför allt vill hon skapa. I New York träffar hon sin själsfrände Robert Mapplethorp. Tillsammans med Robert kommer Patti rakt in i en atmosfär som sjuder av kreativitet och liv. Båda kommer de med tiden att nå stor berömmelse; han som fotograf och hon som musiker och poet.

Just Kids är en levande skildring av New Yorks avantgardistiska och spännande kulturliv i början av 70-talet. Här får vi möta författare, musiker och konstnärer, och många av dem har påverkat en hel generation och givit avtryck långt utanför New Yorks gränser. Här fanns Sam Shepard, Janis Joplin, Jim Morrison, Andy Warhol, Bob Dylan, William Burroughs, Tom Verlaine och många fler.

Just Kids är inte bara ett unikt tidsdokument utan också en varm och innerlig kärleksförklaring till en älskad vän.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Patti Smith