Mitt liv utan dig (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (130.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Betlehem Isaak
Utgivningsdatum
2020-04-26
Upplaga
1
Förlag
Brombergs Bokförlag
ISBN
9789178091157

Mitt liv utan dig Ljudbok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2020-04-26

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
1990-tal. Betlehem Isaak är tre år och bor med sin mamma, pappa, mormor och två syskon i Eritreas huvudstad Asmara. Hennes pappa Dawit är journalist och arbetar på Setit, landets största oberoende tidning. Ett krig pågår mellan Etiopien och Eritrea. När situationen blir alltmer spänd bestämmer de sig för att lämna Eritrea.

De bosätter sig i Biskopsgården i Göteborg. Dawit får jobb som städare och mamma är mest hemma och är ledsen. I skolan retas de andra barnen och frågar om Betlehem bott i en koja i Afrika. Pappa vill åka tillbaka till Eritrea, Betlehems mamma säger nej. Han reser i alla fall. Snart följer hela familjen efter i hopp om en ny framtid i hemlandet. Men det dröjer inte länge förrän Dawit blir arresterad av polis och försvinner. Familjen får åka tillbaka till Sverige igen, utan pappa. Här börjar ett nytt kapitel i skuggan av Dawit, som än idag sitter fängslad i Eritrea.

Mitt liv utan dig är en rak och personlig berättelse om en ung familj som splittras, en historia om vad krig och diktatur kan göra med en framtida generation. Men framför allt är det Betlehems egen historia, återgiven från minnen och upplevelser från hennes uppväxt. Om rasism och alienation och en allvarlig vuxenvärld sedd genom ett barns ögon.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mitt liv utan dig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En tragisk historia men ändå med styrka i
    Anki Sjöberg , 1 december 2022

    En väldigt intressant och tragisk historia men ser också att det finns styrka och hopp. Beskriver en målande bild av familjens liv från barndomen och till livet som vuxen.

Visa alla 1 recensioner