Osynligt sjuk : medan livet passerar (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2020-03-18
Förlag
Brombergs
Dimensioner
178 x 110 x 17 mm
Vikt
142 g
SAB
Gcz Alvtegen, Karin,Ven
ISBN
9789178091201

Osynligt sjuk : medan livet passerar

(13 röster)  |   Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-03-18
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Att drabbas av en obotlig sjukdom mitt i livet är ett hårt slag. När sjukdomen dessutom smyger sig på med diffusa och osynliga symtom blir bördan ännu tyngre. Vården misstänkliggör och ifrågasätter och omgivningen misstror. Det drabbade den framgångsrika författaren Karin Alvtegen när hon för sex år sedan insjuknade i ME, en neurologisk sjukdom som få svenska läkare har kunskap om. Hennes gripande historia berättas här av den prisbelönade journalisten och författaren Karin Thunberg.

Karin Alvtegen beskriver hur det är att leva i "skuggan av det verkliga livet", sorgen, men också hur hon funnit nya ljuspunkter när hon väl accepterat att livet förändrats. Generöst och med värme berättar hon om sina nya vänner på nätet och hur nära relationer har förstärkts. Om hunden Selma och det lilla livets små njutningar. Och om hatkärleken till sin rullstol, som förvandlats från fiende till en möjliggörande vän.

Osynligt sjuk berättar hur det är att lära sig leva med en obotlig sjukdom, hur man tvingas ompröva sina livsval och se på dem med nya ögon, något som vi alla skulle behöva göra ibland. Karin Alvtegen är en av Skandinaviens mest lästa och uppskattade författare. Hennes böcker har översatts till ett trettiotal språk, bland andra Skam, Saknad, En sannolik historia och Fjärilseffekten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Osynligt sjuk : medan livet passerar
 2. +
 3. Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda av Matthew Perry (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Osynligt sjuk : medan livet passerar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Illa skrivet om viktigt ämne
  Sophia (Stockholm), 15 november 2021

  Viktigt ämne som jag personligen brinner för men tyvärr tycker jag inte om hur den här boken är skriven. Mycket fokus på släktskapet till Astrid Lindgren och andra ointressanta sidospår. Tyvärr ganska tråkiga intervjuer med anhöriga och vänner. Jag önskar jag kunde få veta mer om Karins nuvarande situation, om vännerna med ME/CFS i forumen och om diagnosen och hur den yttrar sig. Kommer på mig själv med att börja gäspa så fort Astrid Lindgren kommer på tal ännu en gång.

 2. Bra information
  Lotta Widell, 6 oktober 2021

  Denna boks innehåll bör spridas till många.
  Den förklarar hur det är att leva med ME/CFS på ett sätt som är lätt att ta till sig. Den kan få många människor att få bättre inblick i hur sjukdomen fungerar.
  Jag har nu läst/lyssnat på den två gånger och fler gånger blir det. Har köpt extra böcker för att sprida ut till nära och kära. Rekommenderar även att köpa den som present t ex som julklapp.

 3. En viktig bok
  Anita B., 11 november 2020

  Karin Thunbergs bok om författarinnan Karin Alvtagen och hennes sjukdom ME berör och skakar om. ME är en mystisk sjukdom som är ganska okänd för allmänheten, men för dem som drabbas är en svårt invalidiserande och livslång sjukdom. En sjukdom som det saknas så mycket kunskap kring, inte minst inom vården.

  Karin Thunberg har i denna bok på ett starkt sätt berättat om hennes sjukdom och nuvarande liv.

  En viktig bok.

 4. Viktig

  En bok att läsa för anhöriga o vänner till oss med ME. Den förklarar hur det är på ett mycket bra sätt.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna