Morgondagens post till Vidhäll (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2020-05-06
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Originaltitel
Morgondagens post till Vidhäll
Dimensioner
205 x 137 x 22 mm
Vikt
414 g
SAB
Hc
ISBN
9789178091294
Morgondagens post till Vidhäll (inbunden)

Morgondagens post till Vidhäll

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-05-06
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Trettioettåriga Iris jobbar på postsorteringskontoret i norrländska Vännäs. I tio år har hon som lantbrevbärare lärt känna alla längs sin rutt. Här finns bland andra trevliga markägarna Margit och Bertil Hägglund, den excentriska och utsvävande nagelskulptrisen Desiré, och den gamle mannen Egon Rask, som punktligt står vid sin brevlåda varje dag och väntar in Iris. Han får sällan någon post, men passar alltid på att växla några ord om väder och vind. Men Iris är inte bara lantbrevbärare. Hon är också medium. Medan hon åker runt och levererar sin post extraknäcker hon som Tamara på telefontjänsten Tamaras framtidslinje. En mycket hemlig sidoverksamhet som bara hon och nagelskulptrisen Desiré känner till. Så en dag visar det sig att en av dem som ringer till Tamara också är en av hennes postkunder. Snart har Iris blandat ihop sina roller och styr medvetet händelserna genom sina spådomar. Allt slutar givetvis i dramatik och kaos, men får Iris att inse vad som är rätt och viktigt för henne i livet. Morgondagens post till Vidhäll är en varm och underfundig berättelse om livet, ödet och människorna längs en brevbärarrutt på den norrländska landsbygden. Det är också en berättelse om att det bara är du själv som kan välja och påverka din väg i livet.

Solja Krapu-Kallio (1960) är född i Finland, men bosatt i Umeå. Hon är känd som estradpoet och är som sådan Poetry Slam-mästare i både Sverige och Finland. 2005 debuterade hon som romanförfattare med Mogen för skrubben. Hon har blivit mycket uppskattad för sin Norrlands-feel good-serie om "Westins bageri & kafé". 2002 belönades hon med Slangbellan för bästa barnboksdebut med boken Jag behöver lillbrorsan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Morgondagens post till Vidhäll. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Smårolig feelgood
    eftermiddagste.se, 17 november 2020

    Åh som jag tyckte om den här boken! Den var verkligen härlig. Så lättläst och mysig. Berättelsen fördes framåt i lagom tempo så man alltid drogs med. Det var en bok som jag verkligen behövde just nu, en feelgood som var som livet är mest men som både var smårolig och intressant.

    Karaktärerna känner man verkligen med och vill att det ska gå bra för. Det finns så många härliga människor som glider förbi postbilen när Iris delar ut posten. Iris vill man skaka om för trots att hon ger rå... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Solja Krapu-Kallio