Mitt liv utan dig (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2021-03-11
Förlag
Brombergs
Originaltitel
Mitt liv utan dig
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
90 g
SAB
Lz Isaak, Betlehem
ISBN
9789178091584
Mitt liv utan dig (pocket)

Mitt liv utan dig

(1 röst)
Pocket Svenska, 2021-03-11
69
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
1990-tal. Betlehem Isaak är tre år och bor med sin mamma, pappa, mormor och två syskon i Eritreas huvudstad Asmara. Hennes pappa Dawit är journalist och arbetar på Setit, landets största oberoende tidning. Ett krig pågår mellan Etiopien och Eritrea. När situationen blir alltmer spänd bestämmer de sig för att lämna Eritrea.

De bosätter sig i Biskopsgården i Göteborg. Dawit får jobb som städare och mamma är mest hemma och är ledsen. I skolan retas de andra barnen och frågar om Betlehem bott i en koja i Afrika. Pappa vill åka tillbaka till Eritrea, Betlehems mamma säger nej. Han reser i alla fall. Snart följer hela familjen efter i hopp om en ny framtid i hemlandet. Men det dröjer inte länge förrän Dawit blir arresterad av polis och försvinner. Familjen får åka tillbaka till Sverige igen, utan pappa. Här börjar ett nytt kapitel i skuggan av Dawit, som än idag sitter fängslad i Eritrea.

Mitt liv utan dig är en rak och personlig berättelse om en ung familj som splittras, en historia om vad krig och diktatur kan göra med en framtida generation. Men framför allt är det Betlehems egen historia, återgiven från minnen och upplevelser från hennes uppväxt. Om rasism och alienation och en allvarlig vuxenvärld sedd genom ett barns ögon.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mitt liv utan dig
  2. +
  3. Till männen som köpte min kropp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till männen som köpte min kropp av Tove Sahlin, Louise Amcoff (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »