Lektioner (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
573
Utgivningsdatum
2023-01-23
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Meta Ottosson
Originaltitel
Lessons
Medarbetare
Norstedts Ateljé (form)
Dimensioner
218 x 150 x 40 mm
Vikt
765 g
SAB
Hce
ISBN
9789178092529

Lektioner

(16 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-01-23
262
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Storslagen återkomst av en av vår tids bästa brittiska författare, Ian McEwan.

Världen är fullt upptagen med att hämta sig efter andra världskriget, då den elvaårige Roland Baines liv vänds fullkomligt upp och ned. Han befinner sig trehundra mil från sin mors beskyddande kärlek, på en konstig internatskola. Hans sårbarhet attraherar pianolärarinnan miss Miriam Cornell, deras kärleksrelation ger honom ärr för livet, men också ett skört minne av kärlek som aldrig försvinner.

Långt senare i livet blir Roland lämnad av sin fru med deras pyttelilla son. Hans redan ansträngda situationen blir ännu svårare när radioaktiva ämnen från Tjernobyl sprids över Europa. Roland påbörjar sökandet efter svar på frågor uppkomna från djupet av hans familjehistoria. Frågor vars svar kommer att följa honom under resten av hans liv.

Roland gör sitt bästa för att följa med i historiens vingslag, men har ofta svårt att värja sig. Han söker lösningar på alla tänkbara sätt - genom musik, litteratur, vänner, sex och politik. I sökandet efter en ny kärlekspartner upplever han också en intensiv kärlek, som smärtsamt avbryts efter mycket kort tid. Hans livsresa ställer viktiga frågor till oss alla. Kan vi ha full kontroll över våra liv utan att någon annan får betala för det på vägen? Hur formar stora historiska händelser våra liv och minnen? Och vad kan vi lära av trauman i det förflutna?

Lektioner är en djupt berörande roman om kärlek, förlust, ambition och försoning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lektioner
 2. +
 3. Min bokvärld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min bokvärld av Kerstin Ekman (inbunden).

Köp båda 2 för 517 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lektioner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven men för lång
  Mr Rabell , 19 augusti 2023

  Ian McEwans bok Lektioner är en skildring över Rojands liv. En omfattande sådan på över 550 sidor. MvEwan är skicklig på att beskriva livets skiften och olika skeenden, men det blir till slut för mastigt.
  Det här är en bok för dig som har onödigt mycket tid och nte vill riskera problem men blodtrycket pga för hög spänningsfaktor. Problemet med boken är att det finns enbart några enstaka frågeställningar/oklarheter om Rolands liv som driver mig som läsare framåt. Och dessa får relativt sna... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ian Mcewan