Ledstjärnor (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2023-07-31
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Manni Kössler
Originaltitel
Signal fires
Medarbetare
Leino, Nina (form) / Sheehan, Beowulf (foto)
Dimensioner
220 x 145 x 23 mm
Vikt
425 g
SAB
Hceeq.01
ISBN
9789178092628
Ledstjärnor (inbunden)

Ledstjärnor

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2023-07-31
249
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
År 1985 fattar tonårssyskonen Theo och Sarah Wilf en rad ödesdigra beslut som resulterar i en tragisk bilolycka, passageraren dör omedelbart. Syskonens pappa, läkaren Ben, känner tacksamhet över att de båda är i livet, men är alltför medveten om sina barns skuld. Så fort olyckan har skett förbinder sig hela familjen, inklusive hans älskade fru Mimi, till tystnad. Theos och Sarahs ödesdigra felsteg blir en djupt begravd hemlighet, som bit för bit mal sönder deras kärleksfulla familj.

Theo försöker hitta ett sätt att leva med sig själv och gör efter att han lämnat hemmet en rekordsnabb karriär som stjärnkock. Sarah blir en framgångsrik producent, men lyckas inte fly från sina demoner och går in i ett självdestruktivt missbruk. Och Ben försöker anpassa sig till att Mimi glider allt längre från dem alla i alzheimer.

En dag närvarar Ben vid förlossningen av en pojke vid namn Waldo. Det visar sig att pojken besitter sällsynta krafter. Han ser saker som andra inte ser, och hans upplevelse av tid skiljer sig från andras. Dåtid, framtid och nutid är för honom ett och han står i kontakt med natthimlens, stjärnornas och de förutbestämda sambandens magi.

Dani Shapiro har skrivit en öm och omvälvande roman bebodd av sällsynta och älskvärda karaktärer. Här ryms svåra förluster, hemligheter, skuld, sorg, hopp och försoning. Ingen är förlorad och ingenting försvinner för alltid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ledstjärnor
  2. +
  3. Över gränsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Över gränsen av Louise Kennedy (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dani Shapiro