En kvinnas själ (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2023-02-20
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Hanna Axén
Originaltitel
Mujeres del Alma mia
Medarbetare
Bromberg, Casia (form)
Dimensioner
180 x 110 x 13 mm
Vikt
100 g
SAB
Ohja,Gkz Allende, Isabel
ISBN
9789178093298

En kvinnas själ

(10 röster)  |   Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2023-02-20
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Jag överdriver inte när jag säger att jag varit feminist ända sedan lekskolan". Så inleder Isabel Allende sin memoar. Som liten flicka växte hon upp med sin mamma, som övergivits av Isabels pappa och ensam ko matt försörja tre små barn med knappa resurser. Isabel blev en arg och trotsig liten flicka, fast besluten att kämpa för det liv som hennes mamma inte kunnat få. Som ung kvinna i slutet av 1960-talet blev Allende, nu journalist, en del av den första stora feministiska vågen. Här kände hon äntligen som att hon kom till sin rätt. Fler kvinnliga journalister omgärdade henne, som hon själv modiga nog att skriva "med kniven mellan tänderna" när det handlade om kvinnors rättigheter.

I "En kvinnas själ" berättar Allende också om sina tre äktenskap, och allt som dessa lärt henne. En av dessa lärdomar är att det är viktigt att ha ett eget liv, vid sidan om det gemensamma, att också värna sin egen identitet. En annan är att ta sin egen sexualitet på allvar.

Så vad behöver kvinnor - och feminister - idag? Att få kännas sig trygg och uppskattad, att få vara fri och självständig, att få leva i fred och få bestämma över sina egna kroppar. Inom alla dessa områden finns mycket arbete att göra. Med den här boken hoppas Allende föra vidare sin visdom och sina erfarenheter till efterföljande generationer.

"De måste leva för oss, som vi levde för våra mödrar, och bära på med arbetet som fortfarande återstår att slutföra."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En kvinnas själ
 2. +
 3. Jag har torkat nog många golv : en biografi om Maja Ekelöf

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag har torkat nog många golv : en biografi om ... av Nina Van Den Brink (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av En kvinnas själ. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok om bakgrunden till feminismen!
  Eva Bergendal, 24 november 2023

  Isabel Allende låter oss följa hennes egna upplevelser av hur mäns nedsättande kvinnosyn försämrat kvinnors uppväxt- och levnadsvillkor. Hon visar även hur nödvändig feminismen är för att skapa jämlika villkor mellan könen.

  Boken är skriven som en samling tidningskrönikor och kan ibland upplevas som något splittrad.

 2. En bok om en mycket feministisk kvinna.
  Ninni, 30 oktober 2023

  Boken har inte många sidor och varje kapitel är bara på ett par sidor.
  På baksidan av boken står det att Isabel varit feminist ända sen lekskolan.
  Den handlar om mäns förtryck av kvinnor.

  Det finns nog många länder där det fortfarande är så och i Sverige var det nog så på 60-talet. Jag tänker då på min mamma, som var tvungen att börja arbeta. Hon blev utsatt för feministiska kommentarer, men hon stod upp mot dem.

 3. Till alla kvinnor.
  Carin Lind, 2 oktober 2023

  Denna bok borde läsas av alla kvinnor. Med enkla ord förklarar författaren hur verkligheten ser ut för oss kvinnor och varför vi måste stötta varandra och ställa krav på samhället o patriarkatet.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Isabel Allende