Geijerarvet : en släkthistoria om dikt och galenskap (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2019-08-22
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Medarbetare
Wilsson, Eva (form)
Dimensioner
197 x 142 x 25 mm
Vikt
522 g
SAB
Ldz Geijer
ISBN
9789178110148

Geijerarvet : en släkthistoria om dikt och galenskap

(6 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-08-22
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor
Vissa har kallat det en religiös kult, med ritualer, följare och avfällingar, andra pratar med stolthet om det speciella arvet. Bland ättlingarna till Erik Gustaf Geijer finns kända politiker, författare och skådespelare, från Agnes von Krusenstjerna till David Lagercrantz. Men arvet från den berömde anfadern har också varit förenat med psykisk ohälsa, som särskilt drabbat släktens intellektuella kvinnor när de försökt anpassa sig till männens värld.

Lars Lönnroth, själv Geijerättling, söker här i sin släkthistoria. Vad är detta Geijerarv betungande plikt eller glädjefylld tradition? Och varför tycks den psykiska sjukdomen ha slagit hårdast mot släktens mest kreativa kvinnor?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Geijerarvet : en släkthistoria om dikt och galenskap
 2. +
 3. Världen efter Ragnarök : essäer om litteratur och kulturhistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världen efter Ragnarök : essäer om litteratur o... av Lars Lönnroth (inbunden).

Köp båda 2 för 477 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Geijerarvet : en släkthistoria om dikt och galenskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För vem?
  Gerd, 29 december 2023

  Lite rörig, mycket upprepningar och frågan är om boken är relevant för så väldigt många läsare, förutom de som är direkta Geijerättlingar. Att orientera sig i släktträdet under pågående läsning var inte görligt eftersom bokstäverna var pyttesmå. Kanske hade boken vunnit på att fördjupa sig i endast ett urval av mest rörande levnadsödena.

 2. Om det psykiska arvet
  Håkan Larsson, 1 november 2019

  Att Geijer-ättlingar lider av psykiska men och samtidigt bär på en kreativ ådra säger mycket om konsten. Den Liljebjörnska sjukan och det Lagercrantzska arvet, väcker frågor. Vilka fler missöden gömmer sig i Geijer-ättlingarnas släkter?

Visa alla 2 recensioner