Moxie (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2018-05-04
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Översättare
Carina Jansson
Dimensioner
190 x 131 x 28 mm
Vikt
364 g
SAB
uHc
ISBN
9789178130047
Moxie (häftad)

Moxie

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-05-04
129
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Det här är årets mest medryckande läsning!"
Vi Läser

"Den här boken är en vitaminkick i mörkret, en feelgoodbok och kampskrift samtidigt och borde läsas av alla mellan 12 och döden."
Smålänningen

"Så starkt och smart och så, så inspirerande. Vivian är min nya idol och det här är min nya favoritbok. Jag är stolt över att vara en Moxie girl."
Jennifer Niven

"Ett fint, roligt och modigt utforskande av hur unga tjejer går ihop och startar en rörelse. Läs den här och bli en del av kampen."
Amy Poehler

"Moxie är feministiskt peppande och väldigt inspirerande att läsa."
Prickiga Paula

"Jag älskade den!"
En förbannad podd

Vivian har fått nog. Nog av stan hon bor i, där killar som spelar amerikansk fotboll får göra vad de vill. Nog av skolans sexistiska klädregler, och de eviga trakasserierna i korridorerna. Inspirerad av sin mammas tid som Riot Grrrl på nittiotalet, och fanzinet som Vivian hittar från den tiden, gör hon det första numret av MOXIE - ett fanzine som uppmanar till feministisk aktion. Och snart visar det sig att Vivian är långt ifrån ensam om att ha fått nog. I skolan börjar tjejer - som Vivian inte ens känner - kalla sig för Moxie girls, och snart kan ingen längre blunda för sanningen. Det är dags för revolution.

Jennifer Mathieu är en amerikansk författare bosatt i Texas. Förutom att skriva böcker arbetar hon som engelsklärare. Moxie är hennes fjärde ungdomsroman, och en bok som kommer få dig att vilja göra uppror!

"Ett feministiskt manifest för dagens ungdom? Du behöver inte leta längre. Moxie är en inspirerande, kamplysten bok, som lyckas med att ha en politisk agenda (vara för jämställdhet och uppmuntra till systerskap och feminism), samtidigt som det är en charmig och trovärdig roman. ... Inspirerande, lättillgänglig bok som kan (och bör) läsas av alla över 12 som har en puls."
Maria Friedner, Jönköpings-Posten

"Skildringen av hur Vivian och hennes kuvade gymnasievänner ... steg för steg formerar sig och även hur de gör det är ljuvt feministiskt uppbygglig. Och just detta att Mathieu förenar två generationer - mammorna och döttrarna - åstadkommer en särskild kraft. Dessutom är det finfint, som tillhörig mammagenerationen, att föreställa sig att en liten del av den egna kampen fortplantas genom historien. ... Läs romanen nu, använd den när skolan börjar igen."
Ingrid Bosseldal, Göteborgs-Posten

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Moxie
 2. +
 3. Dagen du förstörde allt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dagen du förstörde allt av Linnea Dahlgren (inbunden).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Moxie. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kaxig och peppande för tjejer
  Villivonkansbooks, 3 juli 2018

  Vivian har fått nog. På hennes skola blir tjejer trakasserade och tafsade på- och det enda rektorn gör är att införa strängare klädregler för tjejer. I ett infall av ilska gör Vivian första numret av Moxie- ett fanzine som uppmanar till feministisk aktion.
  🐴
  I Moxie får tjejerna nog av att hela tiden bli tafsade på och trakasserade och när de klagar till rektorn är det tjejerna det är fel på. Det är en bok som väcker känslor, jag blir frustrerad a' tjejernas vägar som tvingas ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jennifer Mathieu

Bloggat om Moxie