Sången från andra sidan havet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2018-09-11
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Illustratör/Fotograf
Fumi Koike
Dimensioner
228 x 305 x 10 mm
Vikt
427 g
SAB
Hcf
ISBN
9789178130276
Sången från andra sidan havet (inbunden)

Sången från andra sidan havet

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-09-11
134
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det är en sån där magisk kväll då himlen färgas rosa. En sån där kväll då man inte vill gå och lägga sej. Farmor Räv går långsamt uppför berget. Bakom henne springer en liten en på kvicka fötter. Snart är han ikapp. Farmor vänta! Jag vill följa med!

Farmor Räv sjunger en sång. På ett språk barnbarnet Ritso inte kan förstå, men att sången är sorglig, det hör han ändå. Sen berättar Farmor sin äventyrliga historia. Hur hon lämnade sitt land, färdades över havet och till slut hittade nya vänner och en ny framtid.

Sången från andra sidan havet är en bedövande vacker äventyrshistoria som också handlar om hur man kan bygga ett hem på en främmande plats. Boken är resultatet av ett unikt bilderboksprojekt där Emma Virke har skrivit texten och den japanska illustratören Fumi Koike har skapat illustrationerna.

"Detta är en berättelse som passar väl in i vår nutid. ... ett spännande och konstnärligt samarbete"
Annika Lundeberg, BTJ

"Texten är drömsk och inleds med en farmor som sjunger en vemodig sång om flykt och längtan ... Så får vi och barnbarnet Ritso höra farmors historia om sitt liv i en musikalisk familj där alla spelar olika instrument. Musiken kan vråla och viska och berätta om alla sorters känslor. Det är en poetisk text med måleriska bilder av Koike. Hennes målningar känns märkvärdigt nordiska och samtidigt exotiska som vittnar om en annan bildkultur."
Eva Wahlström, Smålandsposten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sången från andra sidan havet
 2. +
 3. Kom dagen, kom natten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kom dagen, kom natten av Åsa Lind, Emma Virke (inbunden).

Köp båda 2 för 263 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sången från andra sidan havet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Flykt, saknad och komma samman med musik

  Denna bok är resultatet i ett svensk-japansk samarbete mellan Virke och Koike. En bok om familj, flykt och otrolig saknad. Men också om hopp och att föras samman av musiken.
  Den handlar om Farmor Räv som tillsammans med sitt barnbarn är ute på promenerar en vacker kväll. Farmor börjar sjunga en sorglig sång på ett språk som ej barnbarnet förstår.
  Sången visar sig handla om när Farmor en gång för länge sedan var tvungen att fly från en plats på andra sidan havet. Hon och hennes rävf... Läs hela recensionen

 2. Vacker och vemodig berättelse
  Villivonkansbooks, 19 september 2018

  Barnbarnet Ritso kan inte förstå vad farmor Räv sjunger om. Inte mer än att det är en sorglig sång. Sen berättar farmor om hur hon lämnade sitt land och färdades över havet.
  🐴
  Sången från den andra sidan havet är en vacker och vemodig bok om Farmor Räv som plötsligt tvingas lämna sitt land. Boken är ett unikt samarbete mellan svenska bilderbokskaparen Emma Virke och japanska illustratören Fumi Koike. Det är ett spännande samarbete som utmynnar i en fantastisk liten barnbok! De... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Emma Virke