Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2020-04-23
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Dimensioner
191 x 132 x 23 mm
Vikt
292 g
SAB
uHc
ISBN
9789178131297
En stark nolla (häftad)

En stark nolla

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2020-04-23
139
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"En stark nolla är en spännande och angelägen skildring av identitetsskapande på sociala medier, ett samtida maskspel som på ett finurligt sätt diskuterar tidlösa livsfrågor." BTJ, häfte 11 2020

 

Texas låtsas vara Amy för att få kontakt med André, en kille i samma klass med särskilt vackert nackhår. För att vara trovärdig lånar han bilder av en tjej på internet som heter Hilma. Men snart visar det sig att även Hilma bär på hemligheter.

Texas blir indragen i en lek med identiteter, där både vänskap och kärlek står på spel. Kanske är man som mest sann mot sig själv när man låtsas vara någon annan?

Med En stark nolla befäster Sara Lövestam sin roll som nyskapande ungdomsboksförfattare. Romanen är fast förankrad i dagens samhälle där relationer både uppstår och går under i sociala medier, samtidigt som den med lätt hand behandlar de eviga livsfrågorna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En stark nolla. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Superbra! 4 +
  Villivonkansbooks, 18 maj 2020

  En stark nolla är en träffsäker roman för ungdomar. Den speglar samtiden idag där en stor del av livet tillbringas på olika sociala medier. Texas har spanat in André i sin klass, men skulle aldrig kunna samla mod till att prata med honom. Istället fixar Texas en instagram där han utger sig för att vara Hilma, en blond snygg tjej. Det dröjer inte förrän de får kontakt och de utbyter hemligheter och tankar. Men när André vill ses i verkligen blir det problem.

  Åh vad jag gillar den här... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 6 maj 2020

  Jag älskar Sara Lövestams böcker. Tycker så himla mycket om hennes sätt att skriva. Och även om jag helt klart tycker bäst om hennes romaner för vuxna, så läser jag även gärna hennes ungdomslitteratur.

  Den här boken är en ungdomsbok, eller bok för unga vuxna som det numer kallas. och vänder sig mot åldersgruppen 12-15 år. Men jag tycker att den absolut går lika bra att läsa som vuxen. Lite enklare skriven kanske, och lite väl kort och snabbläst för mig kanske, men väldigt bra och my... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sara Lövestam