Samtal med Kitty Crowther (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Böcker om böcker
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2021-05-11
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Översättare
Johanna Brock
Originaltitel
Conversations avec Kitty Crowther
Dimensioner
240 x 168 x 16 mm
Vikt
508 g
SAB
Ibz Crowther, Kitty
ISBN
9789178131563
Samtal med Kitty Crowther (häftad)

Samtal med Kitty Crowther

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-05-11
198
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"en fantastiskt vacker och rik bok som på flera plan tar upp angelägna frågor om barnlitteratur, konstens betydelse och hur det är att vara människa" Helhetsbetyg: 5/5 BTJ, häfte 13 2021

 

Författaren Véronique Antoine-Andersen leder oss in i Kitty Crowthers värld. Kitty Crowther är känd över hela världen för sina oefterhärmliga bilderböcker. I den här boken får vi veta mer om vad som inspirerar henne, och hur hon skapar spänning i och med text och bild. Boken är rikligt illustrerad med fotografier av konstnären, hennes studio och bilder ur hennes böcker. Vi får också följa med i skapandet av en bok, från A till Ö, en unik inblick i en bilderboks tillkomst.

Kitty Crowther är född 1970 i Belgien, med en engelsk pappa och en svensk mamma. Hon har skrivit och illustrerat runt 40 titlar och tilldelades 2010 Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. 2017 gav Lilla Piratförlaget ut Kitty Crowthers bilderbok Sagor om natten, som sedan sålts till runt tjugo språk. Kitty Crowther illustrerade även Ulf Starks Augustnominerade kapitelbok Rymlingarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samtal med Kitty Crowther
  2. +
  3. Bilderboksmakare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bilderboksmakare av Sam McCullen (inbunden).

Köp båda 2 för 415 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Samtal med Kitty Crowther. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Samtal om skapande
    eftermiddagste.se, 21 augusti 2021

    Är man som jag intresserad av barnböcker, både av att läsa dem och hur de har skapats, är denna bok ett bra val att läsa. För visst är det spännande att få en inblick i hur någon arbetar och skapar? Hela boken är också fylld med illustrationer från olika böcker så även om man inte läst alla böcker som finns med i boken (och det har inte jag) kan man få en bild av det. Att så många illustrationer är med gör ju också att man får se den bredd som Kitty har jobbat med och de olika stilarna i dem. Roligt tycker jag!

Visa alla 1 recensioner