Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2021-09-14
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Dimensioner
195 x 145 x 23 mm
Vikt
386 g
SAB
Hcg
ISBN
9789178132737

Mörkret

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-09-14
120
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  95
Visa alla 1 format & utgåvor
Det är storslaget, vackert, episkt, spännande. - Vi läser

"Mörkret är en mäktig saga som skildrar tron på människans kraft. Jag imponeras stort av författarens hantverk och författarskapets bredd. Helhetsbetyg: 5/5" - BTJ, häfte 19 2021Den morgon allt börjar, vaknar jag som vanligt av mistluren. Ljudet skär igenom plåtstaden och får väggar, fönster och dörrar att skaka till. Skjulen av trä och plåt är inga stabila byggen. De darrar som av en jordbävning och ruskar om människorna så att de vaknar innan de hör ljudet. Innan de öppnar ögonen och allt fortfarande är mörker fastän det är gryning. Förr i världen var man rädd för mörkret. För det som kunde gömma sig där. Men vem kunde tro att det var själva mörkret som var farligt?

Nita och Vo bor med morfar intill berget, vid världens ände. Morfar jobbar i gruvan som alla andra i plåtstaden. Men en morgon stiger morfar inte upp, och när han hostar kommer det blod. På hospitalet säger de att det finns mörka fläckar på morfars lungor. Men vad är det för mörker som har tagit sig in i morfar? Är det koldamm från arbetet med att bryta skimmer i gruvan? Eller är det ... något annat? I morfars rum hittar Nita en stjärnkompass, som enligt morfar pekar på motsatsen till mörker. Kan det rädda morfar? Och kan Nita och Vo hitta det?

Mia Öström har skrivit böcker för både barn, unga och vuxna, och har hyllats för sina skildringar och gripande stämningar. I Mörkret vänder hon sig till mellanåldern med en saga om två modiga syskon, på jakt efter ljuset. Och i den gnistrar Mia Öströms språk ikapp med skimret i berget.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mörkret
 2. +
 3. Kryp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kryp av M G Leonard (inbunden).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mörkret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande, lite obehaglig, välskriven och lättläst

  AC (mamma):
  Mörkret är en spännande, lite obehaglig, välskriven och lättläst bok med ett fantastiskt språk.

  Historien leker med tankar om det som pågår nu med miljöförstöringar, flykt och egotrippar och om kärlek mellan familjemedlemmar samt mod.

  Berättelsen får mig att le och känna ledsamhet och saknad. Saknad efter min egen älskade farmor som även jag hade gått efter ljuset för.

  I berättelsen finns mycket att prata om så den passar bra som högläsning. Kanske t... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mia Öström