Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2021-09-28
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Översättare
Gunilla Halkjaer Olofsson
Originaltitel
Einstein
Illustratör/Fotograf
Torben Kuhlmann
Dimensioner
285 x 220 x 16 mm
Vikt
812 g
SAB
Hcf
ISBN
9789178133123
Einstein : musens fantastiska resa i tid och rum (inbunden)

Einstein : musens fantastiska resa i tid och rum

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2021-09-28
169
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
"en fantastisk bok i stort format där fantasi och fakta lockar både ung som gammal. Helhetsbetyg: 5/5" - BTJ, häfte 21 2021

 

Det var en gång en mus som fick nys om en stor ostmarknad! Vilken dröm för en liten mus! Musen räknar ner dagarna, snart är det dags. Men när musen väl är på plats är marknaden tömd på såväl människor som ost. Han missade marknaden med en dag!

Men hur är det nu? Är tiden relativ? Betyder det att man kan vrida tillbaka klockan? Med stor portion uppfinningsrikedom och en viss schweizisk fysikers anteckningar -- så lyckas faktiskt musen med sin tidsresa! Men han hamnar 80 år fel ... Hur ska han nu komma tillbaka? Kanske kan en ung anställd på patentverket hjälpa till? En man som vände upp och ner på vår uppfattning om tid och rum för alltid -- nämligen Albert Einstein.

Torben Kuhlmann är en tysk illustratör vars böcker om Armstrong, Edison och Lindbergh har hyllats världen över för den unika kombinationen av äventyr, fakta och fantastiska illustrationer. Einstein - Musens fantastiska resa i tid och rum är ännu ett mästerverk av honom, där han ställer sig frågan: Tänk om Albert Einsteins berömda teorier uppstod i mötet med en lite mus! Utöver ett fantasifullt äventyr avslutas boken med ett faktakapitel där läsaren får en första introduktion till Nobelpristagarens liv och teorier.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torben Kuhlmann