Finnas till och navigera medvetet i livet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
86
Utgivningsdatum
2019-02-28
Förlag
Spargo
Dimensioner
210 x 145 x 5 mm
Vikt
162 g
SAB
Dokb
ISBN
9789178190072
Finnas till och navigera medvetet i livet (häftad)

Finnas till och navigera medvetet i livet

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-02-28
126
 • Skickas inom 7-10 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Vi finns till hela tiden i skiftande inre och yttre belägenheter. Somliga känns livgivande, andra känns tvärtom som livshinder.
Till de yttre hindren hör till exempel maktfullkomliga chefer, auktoritära eller likgiltiga föräldrar, oregerliga barn, utslagna partners, knepiga anhöriga, stingsliga klasskamrater, kolleger, grannar och andra. I värsta fall känns hela vårt sammanhang fel; det är tävlingsanda, felfinnaranda, angivaranda etc.
Vår miljö är full av psykiska problem som - istället för att lösas - bara levs ut och drabbar annat och andra. På det viset genererar vi mer och mer psykisk ohälsa och hamnar i en ond spiral.
Det enda var och en kan göra något åt - i varje fall i första hand - är sig själv. Vi kan förändra oss och våra förhållningssätt för att må bättre och öka frimodigheten och äktheten i vårt sätt att vara. I andra hand kan vi hoppas att det påverkar andra till det bättre.
Se boken som ett inbjudningskort till reflektion och diskussion av psykiska problem! Mittendelen utgörs av fallbeskrivningar som illustrerar problemen och hur de kan lösas. De två flankerande delarna innehåller mer analyserande och övergripande resonemang.
Ju mer pratglada vi blir när det gäller våra psyken och upplevelsevärldar, desto större är chansen att vi blir alltmer insiktsfulla och alltmer kompetenta att identifiera och lösa psykiska problem. I bästa fall får vi en kultur som är tillräckligt mentalhygienisk för att minska den psykiska ohälsan.
Maj-Britt Lindahl
Docent, legitimerad psykolog och psykoterapeut, specialist i klinisk psykologi
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Finnas till och navigera medvetet i livet
 2. +
 3. Det osynliga traumat - om läkande samtal : om känslomässig brist och dess konsekvenser. Om läkning och hur man gör i praktiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det osynliga traumat - om läkande samtal : om k... av Maj-Britt Nilsson (häftad).

Köp båda 2 för 262 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Finnas till och navigera medvetet i livet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Handbok för alla perioder i livet

  Maj-Britt skriver lätt begripligt och så rakt ur verkligheten. Vikten av medvetenheten för att få rätsida på livet, finna sin väg eller bara för att inte tappa balansen. Boken har blivit något att gå tillbaka till och ett måste i bokhyllan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maj-Britt Lindahl

 • Våga vara : visualisering och självutveckling

  Maj-Britt Lindahl

  Att förflytta berg är svårt, att lösa upp ångest är lättare och att släppa ilska är ännu lättare. Trots att alla tre fenomenen är upplevelser är de alltså olika lätta att hantera. Upplevelser som alla behöver kunna hantera rör de själv- och omvärl...