Den skamlösa nyfikenheten (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2019-06-13
Förlag
Weyler förlag
Dimensioner
184 x 135 x 13 mm
Vikt
275 g
SAB
Vpd,Lz Seeberger, Astrid
ISBN
9789178191307

Den skamlösa nyfikenheten

Häftad,  Svenska, 2019-06-13
229
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad gör en läkare när en patient inte tar sin medicin? Eller när patienten inte vill ha hjälp trots att det kan kosta henne livet? Om det är en bra läkare tar hon reda på varför - och det är en konst, en svår konst. Det förutsätter ett äkta möte mellan läkare och patient, ett samtal mellan de båda präglat av vad Astrid Seeberger vill kalla en skamlös nyfikenhet som når fram till patientens innersta. Den nyfikenheten måste odlas genom människokunskap och bildning, genom att vårda det ofta alltför korta och ytliga mötet mellan patient och läkare.

Utifrån mer än tjugofem års erfarenhet som njurläkare vid Karolinska Institutet i Stockholm har Astrid Seeberger skrivit en bok för alla som är intresserade av hur människor förstår och inte förstår varandra, samt hur man får människor att växa och frodas. Gripande berättelser om livsöden varvas med personliga minnen och reflexioner. En brukbar bok utan enkla regler, en vis bok utan tomma löften.

Med förord av Agneta Pleijel.

»Astrid Seebergers "Den skamlösa nyfikenheten" äger den viktiga litteraturens kännetecken; prosan är rik och vacker, tankarna flödar lätt och elegant, och författaren rör vid läsarens hjärta.« (SvD)

»Om konsten att lyssna utan att fördöma, att säga de rätta orden i rätt ögonblick - ord som kan ge livskraft, handlar denna kloka tankebok.« (DN)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den skamlösa nyfikenheten
  2. +
  3. Nästa år i Berlin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nästa år i Berlin av Astrid Seeberger (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Astrid Seeberger