Oxvältarna : spelets regler (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
429
Utgivningsdatum
2019-07-22
Förlag
Tor Claesson
Dimensioner
233 x 155 x 25 mm
Vikt
794 g
SAB
Hc
ISBN
9789178191345
Oxvältarna : spelets regler (häftad)

Oxvältarna : spelets regler

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2019-07-22
195
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Miljonstaden Gathynam är det seberiska rikets högst prisade juvel. En port mellan öst och väst, utan vilken kejsarens dröm om världsherravälde aldrig kan bli sann. Detta till trots är kejsarens grepp om staden skört, kanske mer så än någonsin förut. Expansionen österut har inte bara hejdats och slagits tillbaka - de österländska prinsarna ämnar dessutom marschera sin koalitionsarmé mot stadens portar. Som om detta inte var nog plågas regionen därtill av nationella strömningar såväl som missväxt och torka, varför upploppsstämning råder.

Bakom lyckta dörrar viskas det dessutom om hur någonting håller på att födas i staden. Någonting hungrigt, vars gudalika makt enkom trumfas av dess vilda raseri. Vad det vill, liksom vad dess roll i alltsammans skall komma att bli, återstår emellertid att se. En sak är dock säker: Makt attraherar makt, ty i detta avseende är gudar och människor stöpta i varandras avbild. Vare sig de förra eller de senare kan motstå lockelsen om mer.

Gath"y"nams guvernör finner således inget annat råd än att sända efter Oxvältarna, kejsardömets mest ökända legion. Det sägs nämligen att de aldrig har förlorat en strid. Vad han också vet är dock att segrar tenderar att bli dyrköpta - och priset var gång sätts i blod.

****

Tor Claessons debutroman 'Oxvältarna: Spelets regler" är ett karaktärsdrivet fantasyepos av modernt snitt. Historien berättas ur åtskilliga perspektiv, där konfliktens alla läger ges utrymme.

****

"En storslagen och väl genomarbetad berättelse med karaktärer att både älska och hata" - Bokbloggen I min bokhylla.

"...oj vad spännande den var! Det var twister som jag inte såg komma och det var kul att försöka gissa hur allt hängde ihop." - Implementedwords
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Oxvältarna : spelets regler
 2. +
 3. Midnattsdåd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Midnattsdåd av Nora Roberts (inbunden).

Köp båda 2 för 414 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Oxvältarna : spelets regler. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Karaktärsdriven fantasy epos
  @i_min_bokhylla (instagram), 30 september 2019

  En storslagen väl genomarbetad berättelse med karaktärer att både älska och hata. Det är ingen liten bok Tor Claesson har skrivit i och med Oxvältarna- spelets regler.
  En historia som berättas ur åtskilliga perspektiv, där konflikten alla läger ges utrymme.
  Oxvältarna är ett karaktärsdrivet fantasy epos av modernt snitt. 427 spännande, fartfyllda sidor.
  Miljonstaden Gath'y'nam är det seberiska rikets högst prisade juvel. En port mellan öst och väst, utan vilken kejsarens dröm om h... Läs hela recensionen

 2. Tycker om karaktärerna
  Fredrik, 21 augusti 2019

  Jag har ofta svårt för böcker med alltför många karaktärer, Game of Thrones till exempel. Men i den här boken tycker jag om nästan alla karaktärer och därför gör det inget att de är så många. Riktigt bra och spännande är den också.

Visa alla 2 recensioner