Välviljans tragedi (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2019-04-29
Förlag
YAZON
ISBN
9789178191468
Välviljans tragedi (e-bok)

Välviljans tragedi (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-04-29
69
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det är nyår 1979 80. Sovjetunionen invaderar överraskande det fattiga grannlandet Afghanistan. Man har redan övat sina styrkor genom att brutalt slå ner ett uppror i staden Herat. Inför invasionen lurar de ryska ledarna hela världen. Under en täckmantel av nedrustning i Europa genomförs den största truppsammandragningen sedan andra världskriget.

För löjtnant Conny Hillblaster och hans beredskapspluton på Smålands regemente bryts vardagslunken dramatiskt. De blir indragna i ett militärpolitiskt spel på liv och död i de svenska skogarna. Tillgång till svensk teknologi är hett eftertraktad och måste till varje pris förhindras av olika parter i konflikten.

Välvilliga beslut i det neutrala Sverige får avgörande betydelse för världen under årtionden framåt.

Författaren Jörgen Hansson har ett förflutet som yrkesmilitär och försvarspolitisk rådgivare.

Ur boken:
"Herat, 22 mars 1979 klockan 06:00. Ataka! Detta enda ord från styrkechefen Semenov släppte loss en helvetisk energi. Utan andra likheter i övrigt, men väl att jämföra med orden som inleder Första Moseboken: Varde ljus, och det vart ljus. En kontrollerad och koncentrerad kraft som i stort sett var omöjlig att undkomma. För det är högst osannolikt att man överlever det som skedde de närmaste fem minuterna. Lösningen är inte att försöka gruppera eller att skydda sig mot ett sådant anfall. För det går i princip inte. Knepet är att vara så förutseende så militärt skicklig att man inte är där. Den försvarande styrkan i Herat var långt ifrån beredd utan hamnade mitt i ett ofattbart inferno."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Välviljans tragedi