OXVÄLTARNA (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
842
Utgivningsdatum
2019-07-24
ISBN
9789178191796
OXVÄLTARNA (e-bok)

OXVÄLTARNA E-bok

SPELETS REGLER

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-07-24
59
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
Miljonstaden Gathynam är det seberiska rikets högst prisade juvel. En port mellan öst och väst, utan vilken kejsarens dröm om världsherravälde aldrig kan bli sann. Detta till trots är kejsarens grepp om staden skört, kanske mer så än någonsin förut. Expansionen österut har inte bara hejdats och slagits tillbaka ? de österländska prinsarna ämnar dessutom marschera sin koalitionsarmé mot stadens portar. Som om detta inte var nog plågas regionen därtill av nationella strömningar såväl som missväxt och torka, varför upploppsstämning råder.

Bakom lyckta dörrar viskas det dessutom om hur någonting håller på att födas i staden. Någonting hungrigt, vars gudalika makt enkom trumfas av dess vilda raseri. Vad det vill, liksom vad dess roll i alltsammans skall komma att bli, återstår emellertid att se. En sak är dock säker: Makt attraherar makt, ty i detta avseende är gudar och människor stöpta i varandras avbild. Vare sig de förra eller de senare kan motstå lockelsen om mer.

Gath?y?nams guvernör finner således inget annat råd än att sända efter Oxvältarna, kejsardömets mest ökända legion. Det sägs nämligen att de aldrig har förlorat en strid. Vad han också vet är dock att segrar tenderar att bli dyrköpta ? och priset var gång sätts i blod.

****

Tor Claessons debutroman ?Oxvältarna: Spelets regler? är ett karaktärsdrivet fantasyepos av modernt snitt. Historien berättas ur åtskilliga perspektiv, där konfliktens alla läger ges utrymme.

****

"En storslagen och väl genomarbetad berättelse med karaktärer att både älska och hata" - Bokbloggen I min bokhylla.

"...oj vad spännande den var! Det var twister som jag inte såg komma och det var kul att försöka gissa hur allt hängde ihop." - Implementedwords
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »