I skuggan av Agnes (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2020-01-15
Förlag
Y-Productions
ISBN
9789178194346
I skuggan av Agnes (e-bok)

I skuggan av Agnes (e-bok)

en verklighetsbaserad berättelse från förra seklet, om girighet, svek, ondska och en livslögn.

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-01-15
69
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
I skuggan av Agnes, är en dokumentärroman som utspelar sig i en förfluten tid, i Stockholm, Berlin, Nairobi och annorstädes. Det som berättas i boken har inträffat i verkligheten.

Det är historien om flickan med hermelinboan, den sinnliga blicken och det skälmska leendet. Hon som klippte av sig håret och försvann, in i sin egen värld. Flickan som en gång dansade så lätt på tå och som för en kort stund var en gift mans tidsfördriv.

Det är också berättelsen om Åke Sjögren, pojken som aldrig kunde sitta still. Han som fått sin mors solskensväsen och ljusa syn på allt. Storviltjägaren, mecenaten och slottsherren, vars livsväg inga skuggor kunde fördunkla och vars hela liv förflöt som ett enda stort äventyr.

Det handlar också om vänfasta handslag i kungliga salar, ett världsberömt författarskap och om överdåd och armod i spåren av släkten Nobel. Det är en svindlande historia som drygt hundra år efter att den inletts, med ett utpressningsliknande avtal, ska få en minst sagt oväntad upplösning.
Allt tar sin början i en tid när kvinnor varken fått rösträtt, eller ens tilläts råda över sina egna liv. Det är en berättelse om girighet, svek, ondska och en livslögn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ericsson Bengt

  • Patriarken på Mälsåker

    Ericsson Bengt

    I skuggan av arvstvisten efter Alfred Nobel, köps Mälsåkers slott 1898 av ingenjören Åke Sjögren. Det vanskötta Tessinslottet rustas nu för enorma belopp. El och vatten dras in, rummen inreds med exklusiva möbler, väggarna pryds av dyrbar konst oc...