Världen själv (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2021-09-12
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789178196265

Världen själv E-bok

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-09-12

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Kan fysiken förklara människans inre upplevelser av världen? I åtta essäer - på kollisionskurs med populära föreställningar om den senaste matematiken och fysiken - avslöjar Ulf Danielsson en blind fläck i den västerländska vetenskapens historia: Frånvaron av den mänskliga kroppen och sinnena i ekvationerna. De uppfordrande påståendena lyder: Universum är inte matematik! Det är skillnad på modell och verklighet! Levande varelser är inte maskiner!

Ulf Danielsson är professor i teoretisk fysik och en av Sveriges tydligaste populärvetenskapliga röster. I Världen själv berättar han om vårt underliga och fantastiska universum med ett nytt grepp som tar medvetandet och världen vi lever i på blodigt allvar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Världen själv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant men dogmatiskt
    Anton Nilsson (Lund), 15 april 2023

    Den här boken, skriven av fysikern Ulf Danielsson, kretsar kring ett antal metafysiska påståenden, däribland "Allt är fysik", "Universum är inte matematik" och "Datorer är inte medvetna". Varje påstående utgör rubriken för ett kapitel. Jag uppfattar boken i mångt och mycket som en reaktion på boken "Vårt matematiska universum" av en annan fysiker, Max Tegmark, i vilken Tegmark argumenterar för att allt i grund och botten är matematik. Danielsson vänder sig alltså mot detta och hävdar istället... Läs hela recensionen

  2. Ulf Danielsson argumenterar inspirerande
    Björn Henning, 10 augusti 2022

    Jag har alltid varit intresserad av vad forskningen kan säga om hur tillvaron är uppbyggd. Ulf Danielsson tar tag i dom stora frågorna, främst universums utsträckning i tid och rum samt mänskligt medvetande, på ett inspirerande sätt. Dessutom har han den goda smaken att rekommendera andra författares verk för vidareläsning, även meningsmotståndarnas. Rekommenderas!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ulf Danielsson