Genusdoktrinen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
409
Utgivningsdatum
2020-06-09
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789178197408
Genusdoktrinen (e-bok)

Genusdoktrinen E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2020-06-09

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Vad händer när tanken blir ofri i jämställdhetens namn?

En revolution sveper genom våra universitet. Den kallas jämställdhetsintegrering och används som täckmantel för en radikal och djupgående process. Kvinnor kvoteras in, bakom lyckta dörrar. Forskare tystnar av rädsla för repressalier. Kunskapen snedvrids när forskningsmedel villkoras med att man måste anlägga ett genusperspektiv - om det så är glaciärer, mumintroll eller brofästen man forskar om. Det som nu sker på universiteten påverkar snart hela samhället.

Anna-Karin Wyndhamn, doktor i pedagogiskt arbete vid Göteborgs universitet, har jobbat i nästan tjugo år med jämställdhetsfrågor. Men när hon började på Nationella sekretariatet för genusforskning, som då hade ansvar för att stödja jämställdhetsarbetet vid alla lärosäten och forskningsråd, upptäckte hon ett radikalt förändringsprojekt hon inte kunde stå bakom. Hon tog kontakt med Ivar Arpi, ledarskribent på Svenska Dagbladet, och tillsammans bestämde de sig för att granska de makthavare som sprider genusdoktrinen i Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Genusdoktrinen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tragisk
    Ingemar, 4 november 2020

    Mycket bra beskrivning av ett mycket tragiskt skeende. Hoppas att akademierna kan börja syssla med vetenskap i stället för genustrams

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

  • Så blev vi alla rasister

    Ivar Arpi, Adam Cwejman

    Är Sverige rasistiskt land? Är begrepp som vithet och rasifiering nödvändiga för att förstå strukturerna i samhället? Vad händer när antirasister börjar uppmärksamma hudfärg och etnicitet?   Sagt om boken En riktigt bra bok SVT Kulturnyhetern...