Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Koll på
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
81
Utgivningsdatum
2019-01-01
Förlag
Nypon förlag
Dimensioner
245 x 225 x 18 mm
Vikt
452 g
SAB
uPucb
ISBN
9789178251070
Koll på nätet (inbunden)

Koll på nätet

Inbunden,  Svenska, 2019-01-01
249
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  89
Visa alla 1 format & utgåvor
En lättläst och lättillgänglig genomgång av hur det funkar på nätet. Boken är uppdelad i fyra avdelningar: "Vi är nätet", "Du på nätet", "Hitta på nätet" och "Koll på källan", som bland annat tar upp frågor om upphovsrätt, att dela eller inte, kränkningar, grooming, filterbubblor, klickbete, de fem källkritiska frågorna och mycket annat. Allt avslutas med en ordlista med förklaringar av viktiga nätord.Alla vi som använder nätet är tillsammans nätet! Det är vi som påverkar hur det ser ut genom den information vi sprider och hur vi beter oss mot andra. Så självklart är det viktigt att ha "Koll på nätet"!
Det här är en guldgruva för alla som vill reda ut begreppen kring internet, tilltalande formgiven med insprängda ordförklaringsrutor och listor med praktiska tips på hur du till exempel granskar en okänd profil eller skapar ett säkert lösenord.
Monika Staub Halling är utbildad skolbibliotekarie med många års erfarenhet. De skolor hon jobbat på har flera gånger fått utmärkelsen Skolbibliotek i världsklass. Monika är en aktiv föreläsare och nu debuterar hon även som författare med "Koll på nätet."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Koll på nätet
 2. +
 3. App-utvecklare

De som köpt den här boken har ofta också köpt App-utvecklare av Pernilla Gudmundsson (inbunden).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Monika Staub Halling

 • Mot samma mål - Skolbibliotek i undervisningen

  Maria Heimer, Monika Staub Halling

  Det finns en stark koppling mellan skolbibliotekariers och lärares kvalitativa samarbete och elevers lärande. Välutrustade skolbibliotek med kvalificerad personal där lärare, skolbibliotekarie och skolledning samarbetar leder till informationskomp...