Ulrike och kriget (lättläst) (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
74
Utgivningsdatum
2019-09-01
Förlag
Nypon förlag
Originaltitel
Ulrike och kriget
Dimensioner
180 x 131 x 10 mm
Vikt
155 g
SAB
uHc
ISBN
9789178252916
Ulrike och kriget (lättläst) (inbunden)

Ulrike och kriget (lättläst)

Inbunden, Svenska, 2019-09-01
239
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken handlar om Ulrike, en ung flicka i Tyskland under andra världskriget. Ulrike ger inte upp. Hon är övertygad om Hitlers makt och det tyska folkets överlägsenhet. Med stolthet förråder hon sina skolkamrater och grannar i tron på det enda rätta.

Men kriget är i grunden lika outhärdligt för henne, som för alla andra ungdomar som lever i krigets skugga, oavsett var i världen det pågår. Då som nu.

Kan en bok som kom 1975 och skrevs av en 17-åring fortfarande vara intressant? Definitivt. Vibeke Olsson berättelse om Ulrike och hennes gränslösa tro på nazistpartiets överlägsenhet har mycket att säga dagens unga läsare. Boken har blivit något av en klassiker, och är tyvärr minst lika aktuell idag som när den kom ut.

Den skildrar hur ungdomar blev indoktrinerade av nazistpartiet och hur de förlitade sig på Hitlers tal om seger, trots att bomberna föll och familjemedlemmar dog. Vill man läsa en spännande bok som skildrar krigets vanvett är detta ett klokt val.

Författaren säger så här om sin bok: "Jag var i tonåren när jag skrev den och funderade mycket över existentiella frågor. Finns det verkligen något man kan tro på efter så fasansfulla upplevelser som andra världskriget? Och tyvärr är ämnet mer aktuellt än på länge. Det är så mycket högerextrema strömningar i Europa idag, bland dem finns nynazisterna. Vi måste uppmärksamma att missnöjespartierna får nynazisterna att vädrar morgonluft."

Detta är en lättläst bearbetning av boken.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ulrike och kriget (lättläst)
  2. +
  3. Resan till Interversum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till Interversum av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Vibeke Olsson