Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hawas hemliga detektivbyrå (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
67
Utgivningsdatum
2019-09-01
Förlag
Nypon förlag
Originaltitel
Falafelflickorna
Dimensioner
185 x 130 x 10 mm
Vikt
145 g
SAB
Hcg
ISBN
9789178253982

Falafelflickorna (lättläst)

Inbunden,  Svenska, 2019-09-01
239
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
    99
Visa alla 1 format & utgåvor
Hawa bor i en förort med stora problem. När sommaren kommer startar hon en detektivbyrå, och får omedelbart flera uppdrag. Men de är svåra, som t ex en klasskompis som vill gömma sig eftersom hon ska bli bortgift mot sin vilja. Med förnuft, mod och handlingskraft lyckas Hawa, tillsammans med sina vänner och en kvinnlig polis, lösa fallen.

Hawa har en dröm, att bli polis. Hon bor i en förort med stora problem. När sommaren kommer startar hon en detektivbyrå, och får omedelbart flera uppdrag. Men de är svåra, som t ex en klasskompis som vill gömma sig eftersom hon ska bli bortgift mot sin vilja. Med förnuft, mod och handlingskraft lyckas Hawa tillsammans med sina vänner, och en kvinnlig polis, lösa de svåra fallen.

Det är självklart att journalisten och författaren Christina Wahldén skriver deckare för barn och unga. Hon som själv har varit kriminalreporter på Svenska Dagbladet. Och hon skriver med sådan övertygelse att Falafelflickorna blev vinnare av Spårhunden 2018. Det är ett pris som Svenska Deckarakademien tilldelar bästa barn- och ungdomsdeckare.

Detta är en lättläst bearbetning av boken Falafelflickorna, första delen i Christinas serie om Hawa. Det kommer fler delar i originalserien under året. Boken har fått stor uppmärksamhet eftersom det är en av de första berättelserna om unga läsare om hedersbrott. Christina Wahldén är ofta ute på pratar på skolor och bibliotek i så kallade särskilt utsatta områden. Där träffar hon ungdomar som lever under tuffa förhållanden.

Lättlästa böcker från Nypon förlag är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat efter den tänkta läsarens ålder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Falafelflickorna (lättläst)
  2. +
  3. Läs : boken för dig som vill börja läsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läs : boken för dig som vill börja läsa av Katarina Kuick (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christina Wahldén