Min historia (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (539.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anna Maria Käll
Utgivningsdatum
2018-11-13
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Hjalmar Manfred Svensson
ISBN
9789178270262
Min historia (ljudbok)

Min historia Ljudbok

(69 röster)  |  Läs 10 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-11-13
59
Ladda ned och läs i en ljudboksläsare. Tips på appar
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Michelle Obama är en av vår tids mest ikoniska och beundrade kvinnor. Som den första afroamerikanska presidentfrun skapade hon det mest öppna och inkluderande presidentskapet i USA:s historia. Hon är en passionerad och kraftfull förespråkare för kvinnor och flickors rättigheter världen över och har förändrat hur föräldrar och barn ser på hälsa och vikten av ett aktivt liv. Samtidigt har hon uppfostrat två döttrar och stått sida vid sida med sin man i hans uppdrag att leda USA genom några av landets mest påfrestande perioder.

I sina självutlämnande och fängslande memoarer bjuder Michelle Obama in läsare till sin värld och berättar om de erfarenheter som har format henne som person. Från barndomen i Chicagos South Side genom åren som företagsledaren som kämpade med livspusslet, till tiden på världens kändaste adress. På ett ärligt och insiktsfullt sätt beskriver hon sina med- och motgångar - i det privata och offentliga - och berättar om sitt liv såsom hon har levt det, med sina egna ord och på sina egna villkor. Det är en ovanligt personlig skildring av en kvinna som ständigt trotsat samhällets förväntningar, och vars historia inspirerar oss att göra detsamma.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Min historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant biografi
  Emma, 2 januari 2021

  Lite lång och lika men härlig. Intressant att få inblick i familjen obamas presidenttid i vita huset.

 2. Intressnt och hoppingivande
  -, 19 augusti 2020

  Mycket gripande och intressant historia om hela Michelles uppväxt i med- och motgång och mognad samt bakom kulisserna i det viktigaste ögonblicket i USAs historia. Vilken känsla. Starkt inspirerande och energigivande. Något enformigt och svårt att navigera under presidenttiden och kanske skulle kortat ner den en del där, men vi får följa henne ända till Trumps installation. Särskilt läsvärd just nu. Vilken kontrast till sittande president.

 3. Inspirerande och värmande....
  Gunilla, 10 juni 2020

  Inspirerande och värmande.

 4. En inspirerande bok
  Inga B, 25 januari 2020

  Jag tycker att Michelle Obamas är en väldigt märklig kvinna och är en stor inspiration för mig. Jag tycker det är helt fantastiskt att få ett inblick hennes i vardagliga liv samt få ta del av hennes tankar och upplevelser.

 5. Intresant och läsvärdbok.
  Malin, 12 november 2019

  En bok som ger en intresant inblick i den amrikanska plotiken och även det amrikanska samhälle. Defenitivt läsvärd.

 6. Vilken kvinna!
  -, 8 augusti 2019

  Jag hade inte så bara koll på familjen Obama när jag började höra denna fantastiska bok.
  Allt efter som boken utspelar sig så kände jag verklige att Michelle är som vilken kvinna som helst. Jordnära, engagerad, två barns mamma som står med båda fötterna på jorden och som verkligen brinner för att alla barn ska ha ett bra liv. Allt det som presenteras i boken är häpnadsväckande.
  Jag är grymt imponerad av hennes driv för andra människors välbefinnande.
  Inblicken man får i hennes ... Läs hela recensionen

 7. Michelle Obama
  Eva Karlsson, 29 april 2019

  Helt fantastisk ! Ett tips är att googla på Vouge och se hennes klänningar vid installationen och andra tillfällen som beskrivs i boken!

 8. En vanlig och fantastisk kvinna
  Roficia, 13 april 2019

  Intressant och inspirerande berättelse som med värme, mänsklighet och öppenhet visar att vi alla längst inne är rätt så lika.

 9. Fantastisk!

  Djupgående inblick om livet i vita huset och ansvaret och uppoffringarna det innebar. Hon berättar med fantastisk lättsam inlevelse, rekommenderar starkt!

 10. Bra bok av och om en inspirerande kvinna
  -, 20 december 2018

  En bra bok som hur allt såg ut bakom de personer som både blev älskade och hatade av världen. Hur såg de egentligen ut, när beskeden om skolskjutningarna kom? Väntan på valresultat? Hur är kvinnan bakom frontpersonen Michelle? Svaren finns i denna bok!

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Michelle Obama