Outsidern (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (643.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Jonas Malmsjö
Utgivningsdatum
2018-08-28
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
John-Henri Holmberg
ISBN
9789178270293

Outsidern Ljudbok

(34 röster)  |   Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2018-08-28

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Terry Maitland - även kallad Coach T - är något av en lokalkändis i Flint City. Alla känner den omtyckte basebolltränaren, som håller i stadens juniorlag och tränar ungarna i high school. Därför blir chocken extra stor när Terry blir arresterad inför publik och under stor dramatik vid en basebollmatch på den lokala arenan. Han anklagas för ett fasansfullt brott: sexuella övergrepp och mord på en elvaårig pojke.

Ett dussin vittnen säger sig ha sett Terry tillsammans med pojken eller nära brottsplatsen samma kväll. Men själv svär Terry på att han befann sig någon helt annanstans. Polisens utredare Ralph Anderson och den ambitiösa distriktsåklagaren Bill Samuels är dock övertygade om att de fått tag på rätt man och vill se honom i elektriska stolen. I staden sprids lynchstämningen samtidigt som Terrys fru och barn gömmer sig i hemmet.

Men det dyker upp märkliga inslag i utredningen som inte går att förklara, och Ralph Anderson tvingas till sin förfäran inse att historierna inte går ihop. Lika säkert som bevismaterialet mot Terry tycks vara, lika vattentätt är det alibi som basebolltränarens advokat presenterar. Kan en människa befinna sig på två olika platser samtidigt? När Ralph väl vågar ställa de rätta frågorna inser han att de krafter som satts i spel inte har någon naturlig förklaring - och att ondskan som ligger bakom det fruktansvärda mordet fortfarande är lös.

I Outsidern visar Stephen King åter vilken mästare han är på att skildra mörkret som lurar mitt ibland oss: i familjen, i skolan, i småstaden, i vår vardag. Outsidern är en mångbottnad spänningsroman som påminner läsaren om klassiker som Det, och samtidigt innehåller en kärleksfull blinkning till Kings senaste thrillerserie om kriminalaren Bill Hodges, som inleddes med Mr Mercedes.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Outsidern. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken är bra men ljudboken är buggad.
  -, 12 juni 2024

  Spelaren visar att den tar slut vid 15h fastän boken är 18h lång. Vilket orsakar problem om jag pausar börjar den om vid 15h.

 2. Outsidern
  Pelleskutt7 (Alsterbro), 8 januari 2024

  Det var en mycket spännande och underhållande och bitvis som Stephen Kings böcker alltid är lite rysare.

 3. Mycket bra
  -, 24 februari 2021

  Bra, lång och spännande. Jonas Malmsjö är så behaglig att lyssna på.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Stephen King