Silvermysteriet (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (32.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
LasseMajas detektivbyrå (del 27)
Läsålder
6-9 år
Inläsare
Johan Ulveson
Utgivningsdatum
2018-08-27
Förlag
Bonnier Audio
Illustratör/Fotograf
Helena Willis
ISBN
9789178270385
Silvermysteriet (ljudbok)

Silvermysteriet Ljudbok

(19 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-08-27

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Varför drabbas den arkelogiska utgrävningen utanför kyrkan av ett olovligt nattligt besök? Inget verkar ha försvunnit, men det finns gott om fotspår. Är det spår efter inkräktaren? Det finns en del som inte gillar utgrävningen, och det finns de som har ett överdrivet intresse för den. Lasse och Maja inser att de måste gräva djupt för att komma till botten med det här!

Utanför Vallebys kyrka pågår det en omfattande utgrävning, under två veckor har arkelogen Sofia Winge och hennes assistent Waldorf Eriksson grävt febrilt för att se om det döljer sig något värdefullt i jorden. På utgrävningens sista dag gör de äntligen ett fynd: massor av silvermynt! Troligen från vikingatiden.

På kvällen föreläser arkeologen och assistenten om dagens sensationella fynd. Många nyfikna Vallebybor vill lyssna och lära om arkeologi. Rune Andersson blir hänförd när de visar och berättar hur man kan följa tidens gång genom att undersöka olika jordlager: ju djupare man gräver, desto längre tillbaka i tiden kommer man.

Dagen efter upptäcks spår efter inkräktare. Inget verkar ha blivit stulet, men det är fullt av fotspår i den fuktiga jorden. Ett i storlek 35, samma storlek som prästens, vars stövlar just har stulits.Det berättade han själv på föreläsningen igår.

Här finns det mycket att gräva i för Lasse och Maja som vet hur man snokar upp okända samband.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Widmark