Vintereld (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (387.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Årstidskvartetten (del 3)
Inläsare
Mirja Turestedt
Utgivningsdatum
2018-10-24
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789178270446

Vintereld Ljudbok

(128 röster)  |  Läs 7 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2018-10-24

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Vintereld" är den tredje fristående delen i Anders de la Mottes hyllade årstidskvartett. Liksom de två tidigare delarna, "Slutet på sommaren" och "Höstdåd", har den nominerats till Svenska Deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman.

Lucianatten 1987 utbryter en våldsam brand i en skånsk stugby. En ung kvinna dör i lågorna, och i polisutredningen som följer ställs vänner mot varandra, förtroenden sviks och familjer splittras innan en ung mordbrännare till sist erkänner.

Trettio år senare får Laura Aulin ärva den nedgångna stugbyn av sin faster. För första gången sedan branden återvänder hon nu till trakten. Hennes närvaro rör upp känslorna, och när flera bränder anläggs blir stämningen än mer fientlig. Samtidigt börjar Laura ana att fastern kommit något på spåren före sin död, och hon tvingas ifrågasätta allt hon minns om den tragiska lucianatten. Om vinterelden som gav ärr som aldrig bleknat.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Vintereld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra bok
  Marie Samuelsson, 27 maj 2023

  Den här boken var en av de bästa böcker som läst på länge spännande och många vändningar till man inte hade listat ut i för väg.
  verkligen 5/5

 2. Otroligt spännande
  -, 22 september 2020

  Otroligt spännande tredje del i Anders De La Mottes böcker om de fyra årstiderna. Jag sträcklyssnade i två omgångar, då jag hade svårt att slita mig ifrån just denna delen. Tack Mirja Turestedt för ännu en bra uppläst bok.

 3. Smygande.
  -, 14 juni 2020

  Tyckte inte alls boken höll samma klass som de två tidigare i serien men får omvärdera eftersom den avslutades med ett massivt crescendo. Gillar stilen.

 4. Vintereld
  -, 12 april 2020

  En spännande historia om hämnd på en far som begått övergrepp. Det lilla samhället som väljer att blunda på grund av att fadern är en framgångsrik idrottsledare och vad det gör med de som utsatts. En bok man helst sträck läser. En bok jag rekommenderar.

 5. Superbra!
  Kerstin, 10 december 2018

  En av de bästa jag läst!!! Kanon!! Jag kan verkligen rekommendera denna bok. Läser säkert om den snart igen! Anders skriv flera !

 6. Vintereld
  Alf, 27 november 2018

  Aders de la Motte... vad ska man säga. Ännu en bok som med intensiv spänning håller ett järngrepp om läsaren från början till slut. Man kan bara inte sluta läsa, måste veta... Men vem kunde ana!!

 7. Fantastisk!
  -, 17 november 2018

  Anders de la Motte är oerhört skicklig på att skriva fängslande historier! Jag sträckläste Vintereld, tror att det tog cirka 12 timmar - eller en kväll och en dag!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Anders De La Motte