Vintereld (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (264.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Årstidskvartetten (del 3)
Inläsare
Mirja Turestedt
Utgivningsdatum
2018-10-24
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789178270446
Vintereld (ljudbok)

Vintereld (ljudbok)

(16 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-10-24
69
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Vintereld" är den tredje fristående delen i Anders de la Mottes hyllade årstidskvartett. Liksom de två tidigare delarna, "Slutet på sommaren" och "Höstdåd", har den nominerats till Svenska Deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman.
Lucianatten 1987 utbryter en våldsam brand i en skånsk stugby. En ung kvinna dör i lågorna, och i polisutredningen som följer ställs vänner mot varandra, förtroenden sviks och familjer splittras innan en ung mordbrännare till sist erkänner.
Trettio år senare får Laura Aulin ärva den nedgångna stugbyn av sin faster. För första gången sedan branden återvänder hon nu till trakten. Hennes närvaro rör upp känslorna, och när flera bränder anläggs blir stämningen än mer fientlig. Samtidigt börjar Laura ana att fastern kommit något på spåren före sin död, och hon tvingas ifrågasätta allt hon minns om den tragiska lucianatten. Om vinterelden som gav ärr som aldrig bleknat.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vintereld. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Superbra!
  Kerstin, 10 december 2018

  En av de bästa jag läst!!! Kanon!! Jag kan verkligen rekommendera denna bok. Läser säkert om den snart igen! Anders skriv flera !

 2. Vintereld
  Your Shrink , 27 november 2018

  Aders de la Motte... vad ska man säga. Ännu en bok som med intensiv spänning håller ett järngrepp om läsaren från början till slut. Man kan bara inte sluta läsa, måste veta... Men vem kunde ana!!

 3. Fantastisk!
  Johanna, 17 november 2018

  Anders de la Motte är oerhört skicklig på att skriva fängslande historier! Jag sträckläste Vintereld, tror att det tog cirka 12 timmar - eller en kväll och en dag!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anders De La Motte

Bloggat om Vintereld