Fantastiska kvinnor i vattentornet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (248.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Björn Ranelid
Utgivningsdatum
2018-09-24
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789178270453
Fantastiska kvinnor i vattentornet (ljudbok)

Fantastiska kvinnor i vattentornet (ljudbok)

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-09-24

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ingrid Anker växer upp i en av nödbostäderna i det ombyggda vattentornet på Kirseberg i Malmö. Där bor en brokig samling människor -- hederliga och kriminella, stökiga och skötsamma -- och det är inte många steg mellan himmel och helvete i de små lägenheterna. Hon blir vän för livet med Stella och med Olga som flytt från revolutionens Ryssland. Ingrid utbildar sig till servitris och får plats på restaurant Savoy. Där träffar hon en betydligt äldre man, som blir far till hennes barn. Men de flyttar inte ihop, utan Ingrid fortsätter att bo i vattentornet. Först när sonen är vuxen och mannen är död flyttar hon med vännerna Stella och Olga till den fina villan i Fridhem som hon ärvt av sin man.

Under åren har Ingrid utvecklat ett särskilt sinne för liv och död; hon kan ofta känna i förväg vad som ska ske. Och på ålderns höst tar hon kontakt med en författare som har haft liknande upplevelser. Han var kamrat med Stellas son John och de har mötts många år tidigare. Ingrid Ankers och hans liv blir till två linser som glider över, under och i varandra.

I romanen Fantastiska kvinnor i vattentornet är Björn Ranelid tillbaka med en berättelse från det Malmö han älskar och har lärt sina läsare att älska. Det är ett vittnesmål som tänjer på gränserna för vad naturvetenskapen kan förstå.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fantastiska kvinnor i vattentornet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Vad händer i ett ombyggt vattentorn?
    Göran Johansson, 12 oktober 2018

    En, på sitt sätt fascinerad historia, där man får följa människorna och deras öden i ett ombyggt vattentorn. Björn R. har på sedvanligt sätt lyckats berätta en spännande berättelse om lycka och olycka.

    Kort och koncist; läs eller lyssna på denna bok, jag tror inte någon blir besviken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Björn Ranelid