Spaningsledare Hans Holmér (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (121.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
mordet på olof palme (del 2)
Inläsare
Per Juhlin
Utgivningsdatum
2019-02-26
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789178272747
Spaningsledare Hans Holmér (ljudbok)

Spaningsledare Hans Holmér Ljudbok

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-02-26

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Den 28 februari är Stockholms länspolismästare Hans Holmér på väg till Sälen för att åka Vasaloppet samma helg. Mordnatten tillbringar han på hotell i Borlänge och det är receptionisten som på morgonen meddelar honom att Olof Palme har mördats. Han återvänder omedelbart till Stockholm och anländer kl. 10.50 till polishuset på Kungsholmen. Klockan tolv håller han sin första presskonferens och utser sig själv till spaningsledare. Ett år senare avgår Holmér från sin tjänst som länspolismästare och lämnar samtidigt Palmeutredningen. Ett år under vilket utredningen präglas av turbulens och konflikter, utspel i medierna och, framför allt, av misslyckanden.

Utredningen av Palmemordet är världens största mordutredning och omfattar mer än 250 hyllmeter utredningsmaterial. Polisens bedömning är att det skulle ta minst nio år att läsa igenom utredningen. Och jakten på mördaren fortsätter samtidigt som många är av uppfattningen att mordet är polisiärt uppklarat: Att Christer Pettersson mördade Olof Palme och skottskadade Lisbeth Palme.

I serien Mordgåtan Olof Palme visar Gunnar Wall att den slutsatsen är orimlig och därtill att det finns tecken på att bevisningen mot Pettersson delvis bygger på falska uppgifter. Gunnar Wall skildrar en mordutredning fylld av intriger, konflikter och påtryckningar utifrån, och en utredning där mycket gick snett redan från början. Varför? Och finns det krafter som inte vill att mordet klaras upp?

Gunnar Wall har skrivit en rad succéböcker och belönades 1998 med Guldspaden för bästa undersökande journalistik i bokform. Ljudboksserien Mordgåtan Olof Palme bygger på Gunnar Walls hyllade bok Mordgåtan Olof Palme från 2011, som har reviderats och utökats med nyskrivet material.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Spaningsledare Hans Holmér. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket intressant
    -, 29 juli 2020

    Författaren beskriver vad som verkligen hände mycket detaljrikt och också till viss del skrämmande.

Visa alla 1 recensioner