Jag vill sätta världen i rörelse : en biografi över Selma Lagerlöf (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (691.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Biografier om litterära storheter
Inläsare
Anna Maria Käll
Utgivningsdatum
2019-08-30
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789178273164
Jag vill sätta världen i rörelse : en biografi över Selma Lagerlöf (ljudbok)

Jag vill sätta världen i rörelse : en biografi över Selma Lagerlöf Ljudbok

(28 röster)  |  Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2019-08-30

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Selma Lagerlöf. Folkkär och världsberömd, framgångsrik och hyllad. Men bakom den etablerade bilden av Nobelpristagaren och sagotanten på Mårbacka fanns en sökande, tänkande, älskande människa med stort frihetsbegär och djärva visioner.

Anna-Karin Palm skriver med författarens blick på Selma Lagerlöf och ser hennes idévärld och inre liv som grundval för hennes skapande. Hon berättar om vänskaper och kvinnokamp, tidens frågor och sammanhang. Författarlivets strider och tvivel träder fram, men också det starka självförtroendet och målmedvetenheten hos en kvinna som banade nya vägar, både i livet och i litteraturen.

Boken ger en levande och mångsidig bild av en författare som än idag förmår sätta världen i rörelse.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Jag vill sätta världen i rörelse : en biografi över Selma Lagerlöf. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En fullträff
  -, 3 april 2023

  Ett litet mästerverk av Anna-Karin Palm där vi får följa Selma Lagerlöf genom hennes liv och tankevärld. En ynnest att få ta del av den här boken som är viktig även för oss i dagens värld, där ekon från förr ljuder och vi behöver Selmas klarsynthet på tillvaron även nu.

 2. Så roligt att läsa/lyssna
  -, 2 november 2022

  Jag visste vad namnet Selma Lagerlöf representerade som författare och nobelpristagare men inte mycket mer. Att följa hennes tankeutveckling så som Anna-Karin Palm har fört har varit både passionerat intressant och självreflekterande. Tacksam för de timmar jag har kommit båda författarna närmare och mig själv. Tack!

 3. Fem stjärnor
  Catina, 5 september 2020

  Otroligt bra! Klart värt 25 timmar av ens tid :)

 4. Ljudbok
  Lisbeth Rudemo, 4 februari 2020

  Boken var det inget fel på. Däremot borde ni tala om att man kanske måste återinstallera appen för att kunna ladda ner boken!!!!

 5. Fascinerande
  Pensionist, 16 december 2019

  Mycket intressant och upplysande om en författare man alltid tyckt sig känna till, men inte på djupet. Välskrivet. Och fint framfört.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Anna-Karin Palm