Den falska rosen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (276.4 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Inläsare
Mirja Turestedt
Utgivningsdatum
2020-06-01
Förlag
Bonnier Audio
Illustratör/Fotograf
Jakob Wegelius
ISBN
9789178275885
Den falska rosen (ljudbok)

Den falska rosen (ljudbok)

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-06-01

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Ni har bett mig att skriva ner allt jag vet om mannen som kallades för Shetland Jack. Det skall jag göra. Jag skall berätta för Er om hans hårda liv. Och Ni skall få reda på den hemska sanningen om hans mystiska försvinnande.

Men historien om Shetland Jack tog inte slut när hans fartyg hittades övergivet i Glasgows hamn. Och nu har Jacks öde blivit en del av mitt eget. Om detta måste jag också skriva, trots att det känns svårt. Ibland vill jag bara glömma den långa vintern i huset på Oswald Street och allt det onda som hände där.

Er vän, Sally Jones"

"Den Falska Rosen" handlar om fartyget Hudson Queens gåtfulla historia. Sökandet efter sanningen leder skutans besättning - maskinisten Sally Jones och skepparen Henry Koskela - till Skottland och staden Glasgows undre värld. Där tar deras resa en ödesdiger vändning. För Sally Jones står till slut själva livet på spel.

"Den Falska Rosen" är en fristående fortsättning på de Augustprisbelönade böckerna "Legenden om Sally Jones" och "Mördarens apa". Jakob Wegelius böcker har läsare världen över och han har mottagit utmärkelser så som Deutscher Jugendliteraturpreis, ALA Batchelder Award (för bästa översatta barn- och ungdomsbok i USA 2018), Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur samt Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok år 2008 och 2014.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den falska rosen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Superbra!
    -, 26 december 2020

    Den var verkligen bra. Men jag skulle inte påstå att den är fristående från de andra böckerna. En måste ha läst "Mördarens apa" för att hänga med i denna boken tycker jag.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jakob Wegelius