Tankeläsaren (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (347.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
De utvalda (del 1)
Läsålder
12-15 år
Inläsare
Malin Persson
Utgivningsdatum
2021-09-15
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Carina Jansson
ISBN
9789178276844
Tankeläsaren (ljudbok)

Tankeläsaren Ljudbok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-09-15

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Tankeläsaren är en otrolig succé som har sålts till 28 länder. Recensionerna har varit fantastiskt positiva, den har placerat sig på New York Times berömda bestsellerlista och har belönats med ett flertal barn- och ungdomsbokspriser och - inte minst - fått tusentals hängivna läsare över hela världen.

Boken handlar om artonåriga Katsa. Hon lever i en värld med sju kungadömen, där vissa ovanliga barn föds som så kallade "särlingar", med olikfärgade ögon. Ett barn med olikfärgade ögon har en särskild gåva, och föräldrarna måste lämna sitt begåvade barn till landets kung. Katsas gåva är dödandets gåva, så hon har vuxit upp vid kungens hov och utnyttjas som torped. Hon skickas ut på uppdrag att hota, lemlästa eller döda kungens fiender.

Allt förändras när hon möter den unge prins Po, som också är en särling. Han har tankeläsandets gåva. Kärlek uppstår, och tillsammans ger de sig ut för att störta en ondskefull kung. De upptäcker också oanade sanningar om sig själva - har Katsa verkligen dödandets gåva eller är hennes talanger egentligen till för något annat ...? Och hur ska de kunna störta en kung som har gåvan att kontrollera andra människor?

Tankeläsaren är den första boken av fyra i serien De utvalda.

Kristin Cashore växte upp på landet i Pennsylvania i USA med sina föräldrar och tre systrar. Hon har en mastersexamen i barnlitteratur och beskriver sig själv som ständigt skrivande och läsande. Hon har flyttat runt och bott på många platser (allt från Sydney till London) och bor nu i Massachusetts.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tankeläsaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fantayguld!
    -, 6 oktober 2021

    Jag älskar den här boken. Spännade, äventyrig och författaren lägger varje karaktär i fokus. Den är väldigt fint översatt på svenska. Det är som om man är där i den världen. Många starka kvinnor. Jag gillar hur männen och kvinnorna samspelar med varanda när den kämpar för det som är rätt. En av det bästa fantasyböckerna jag har läst!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kristin Cashore