Schackspelaren : historien om kidnappningen av Fabian Bengtsson (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (249.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Magnus Schmitz
Utgivningsdatum
2018-08-09
Förlag
Word Audio Publishing
ISBN
9789178290741
Schackspelaren : historien om kidnappningen av Fabian Bengtsson (ljudbok)

Schackspelaren : historien om kidnappningen av Fabian Bengtsson Ljudbok

(2 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-08-09

Styckköp

159

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Morgonen den 17 januari 2005 var Sibas vd Fabian Bengtsson på väg till jobbet. Men han kom aldrig fram. I garaget överfölls Fabian av två män, beväpnade med pistol och tårgas. Sedan hölls han inspärrad i en ljudisolerad låda i 17 dygn. Gärningsmännen krävde en lösensumma på drygt 50 miljoner kronor för att släppa honom.

Göteborgs tingsrätt har kallat kidnappningen för ett brott som saknar motstycke i svensk rättshistoria. Men vad var det egentligen som hände? Trots att kidnappningen av Fabian Bengtsson är så omskriven har mycket varit höljt i dunkel. Men nu kan spelet bakom kulisserna för första gången avslöjas.

Journalisterna Andreas Utterström och Anna Wetterqvist har djupdykt i materialet om den spektakulära kidnappningen. Här berättar de historien om hur svensk polis trots obegränsade resurser och hjälp av en av världens främsta kidnappningsexperter från Scotland Yard länge famlade i mörkret. Om hur Fabian spelade Trivial Pursuit och drack whisky med en av gärningsmännen som med tiden tyckte så bra om sitt offer att han ångrade sig. Om den före detta polischefen som bedrev privatspaningar på uppdrag av familjen Bengtsson. Om hur en falsk kidnappare i Österrike försökte lura till sig lösensumman. Och om förhörsledaren som var tvungen att vinna i schack för att få svar på sina frågor och då äntligen uppdagade hela sanningen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • J:son : ett lätt turbulent porträtt

    Anna Wetterqvist

    Boken innehåller en unik CD. Det skulle inte vara lätt, men det skulle vara njutbart. Med sin fräsande flöjt, sitt pianospel och ett uttalat förakt för finkultur blev Björn J:son Lindh en av Sveriges största instrumentalister. I J:son - ett lätt t...

  • Misslyckade brott: verkliga krimberättelser där allt gått snett

    Andreas Utterström, Mattias Bergman

    Medierna älskar att rapportera om organiserad brottslighet. Samtidigt är oorganiserad brottslighet något som engagerar svenskar minst lika mycket. Det bevisar om inte annat en av Sveriges mest populära podcasts med över 20 000 lyssnare per vecka -...