Från Noice till nu : du lever bara en gång (mp3-skiva)
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Peo Thyrén
Utgivningsdatum
2019-01-28
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
125 x 140 x 5 mm
Vikt
36 g
SAB
Ijz Thyrén, Peo,Ijz Noice
ISBN
9789178351237

Från Noice till nu : du lever bara en gång

Mp3-skiva,  Svenska, 2019-01-28

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Har något av allt detta hänt på riktigt?" Frågan ställdes av chefen för ett stort Stockholmsförlag som läst mitt bokmanus.

Jag heter Peo Thyrén. När jag var tolv år grundade jag rockbandet Noice. 1980, fem år efter de första gitarrackorden hemma i Gustavsberg, var Noice tillsammans med Gyllene Tider Sveriges största band och spelade för utsålda folkparker och skrikande tonåringar. När Noice splittrades var jag uträknad. Men inom ett år bildade jag och gitarristen Kee Marcello gruppen Easy Action och skrev kontrakt med ett av de största skivbolagen i USA. Efter det följde jättesuccén Sha-Boom och superhiten R.O.C.K. Innan dess skrev jag Dansa i neon till Lena Philipsson i Melodifestivalen.

Från Noice till nu berättar min resa från rockstjärna till fyrabarnspappa, om turnélivet, de klassiska låtarna och tragedin när bandmedlemmarna Hasse Carlsson och Freddie Hansson avled. Och jag lovar, allting mötet med Stasi-agenten Uwe, festen med Donald Trump under Miss Universum-finalen i Puerto Rico har hänt på riktigt.

PEO THYRÈN, född 1962 i Gustavsberg, är en av originalmedlemmarna i en av 80-talets mest tongivande rockgrupper: Noice. Peo Thyrén, som ligger bakom Noices största hits, har också skrivit musik till ett flertal av Sveriges största artister. Efter Noice-åren spelade Thyrén även i banden Easy Action, Sha-Boom och B.I.G. Efter en karriär som politiker arbetar han nu i musikbranschen med hela världen som sitt arbetsfält och i samarbete med flera av världens största skivbolag.

"Jag lärde känna Peo Thyrén i början av 80-talet och slogs redan då av hans skarpa hjärna och vassa tunga." Hans Hatwig, grundare av OKEJ och Poster

"Genom åren har Peo satt fyra band på topplistorna. En bedrift få överträffat." Ulf Waldekrantz, fd OKEJ-journalist
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peo Thyrén

  • Ett bedårande barns bekännelser

    Stefan Johansson, Peo Thyrén

    När Peo Thyrén var 12 år bildade han och några kompisar rockbandet Noice. När han var 16 år hade de spelat in sin första skiva och när han var 17 år var Noice, tillsammans med Gyllene Tider, Sveriges största band. Bara 19 år gammal splittrades Noi...