Från Noice till nu : Du lever bara en gång (mp3-skiva)
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Tanja Lorentzon, Peo Thyrén
Utgivningsdatum
2019-01-28
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
125 x 140 x 5 mm
Vikt
36 g
ISBN
9789178351237
Från Noice till nu : Du lever bara en gång (mp3-skiva)

Från Noice till nu : Du lever bara en gång

Mp3-skiva Svenska, 2019-01-28
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
PEO THYRÈN är en levande musiklegendar. När han var tolv år grundade han rockbandet Noice. 1980, fem år efter de första gitarrackorden hemma i Gustavsberg, var Noice tillsammans med Gyllene Tider Sveriges största band och spelade för utsålda folkparker och skrikande tonåringar.

När Noice splittrades blev Peo uträknad. Men inom ett år bildade han och gitarristen Kee Marcello gruppen Easy Action och skrev kontrakt med ett av de största skivbolagen i USA. Efter några album gick Peo vidare till jättesuccén Sha-Boom och superhiten R.O.C.K. Innan dess skrev han Dansa i neon till Lena Philipsson i Melodifestivalen.

I självbiografin Från Noice till nu skriver Peo Thyrén ärligt och osminkat om sin resa från rockstjärna till vanlig fyrabarns pappa, om turné livet, de klassiska låtarna och tragedin när Noice medlemmarna Hasse Carlsson och Freddie Hansson avled.

I dag är Noice återförenat. Tillsammans med originalmedlemmen Robban Klasen spelar Peo Thyrén åter för nya och gamla Noice-fans.

Jag lärde känna Peo Thyrén i början av 80-talet och slogs redan då av hans skarpa hjärna och vassa tunga. Hans Hatwig, grundare av OKEJ och Poster

Genom åren har Peo satt fyra band på topplistorna. En bedrift få överträffat. Ulf Waldekrantz, fd OKEJ-journalist

PEO THYRÈN, född 1962 i Gustavsberg, är en av originalmedlemmarna i en av 80-talets mest tongivande rockgrupper: Noice. Peo Thyrén, som ligger bakom Noices största hits, har också skrivit musik till ett flertal av Sveriges största artister. Efter Noice-åren spelade Thyrén även i banden Easy Action, Sha-Boom och B.I.G. Efter en karriär som politiker arbetar han nu i musikbranschen med hela världen som sitt arbetsfält och i samarbete med flera av världens största skivbolag.

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från Noice till nu : Du lever bara en gång
  2. +
  3. Bedårande barn av sin tid : historien om Noice

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bedårande barn av sin tid : historien om Noice av David Bogerius (pocket).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Från Noice till nu : Du lever bara en gång