Förstfödd (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Bruksfallet (del 1)
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2020-03-11
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
235 x 160 x 26 mm
Vikt
596 g
SAB
Hc
ISBN
9789178353309
Förstfödd (inbunden)

Förstfödd

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-03-11
204
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
I krigets Finland år 1945 förintas en by i lågor. Händelsen föder ett djupt hat i en brännskadad mans hjärta.

Sju decennier senare återvänder Aino Kivi till Bruksfallet, en mellansvensk ort präglad av avfolkning och förfall. För drygt tio år sedan dog hennes tvillingbror Ville, bara sjutton år gammal, i en skogsbrand. Aino valde att fly familjens trauma.

Hennes hemkomst sammanfaller med flera brutala mord som sprider oro och skräck bland invånarna. Dessutom kommer en dömd mördare tillbaka till byn, något som får byns mäktiga män att kraftsamla.

Aino undviker barndomshemmet men måste till slut ta kontakt för att berätta att familjen kan vara i fara. Men hon försvinner spårlöst och föräldrarna tvingas konfrontera släktens mörka historia.

En ung blåljusfotograf med smak för piller och en ålderstigen polis med liberal syn på lagen bildar tillsammans en osannolik utredningsgrupp, men är alltid steget efter i jakten på den som dödar.

Förstfödd är en mystisk thriller i samma anda som True Detective och Fargo men också en berättelse om en familj i upplösning och hur långt man är beredd att gå för att skydda de sina.

Johannes Selåker, född 1987, är journalist med bakgrund som bland annat nyhetschef och biträdande nöjeschef på Expressen samt nöjesreporter på Aftonbladet. I dag arbetar han på Aller Media. Joni Nykänen, född 1979, är journalist på Aftonbladet och utbildad filmvetare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förstfödd
 2. +
 3. Förstfödd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förstfödd av Joni Nykänen, Johannes Selåker (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 429 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Förstfödd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Annorlunda, spännande, mörk och oförutsägbar!
  Lollos bokhörna, 9 april 2020

  Det är en annorlunda, spännande, mörk och oförutsägbar historia som spelas upp framför mina ögon.
  I norra Finland år 1945 självantänder en soldats kropp i slutskedet av ett farligt uppdrag. Elden förintar en finsk by och föder ett djupt hat i en brännskadad mans hjärta.
  Sju decennier efter tragedin äger flera brutala mord rum i Bruksfallet, en mellansvensk ort präglad av avfolkning och förfall. En utbredd rädsla blottar djupa sprickor i invånarnas relationer.

  Aino återvänder... Läs hela recensionen

 2. Tiden swishade förbi
  Bokdjungeln , 23 mars 2020

  Väldigt lättläst bok. Tiden swishar förbi medan man läser och man dras framåt i handlingen i ett behagligt tempo. Lite svårt att hålla reda på alla karaktärer och hur de är sammankopplade men efter tag hänger man med. Jag tyckte att de sista sidorna var de absolut bästa och då blev jag besviken över att den tog slut. Boken lämnar en del frågor, så kanske kommer det en fortsättning? I så fall ställer jag mig först i kön till att läsa den!

Visa alla 2 recensioner