Förstfödd (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Bruksfallet (del 1)
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2021-03-15
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
180 x 110 x 21 mm
Vikt
182 g
SAB
Hc
ISBN
9789178353323
Förstfödd (pocket)

Förstfödd

(3 röster)
Pocket Svenska, 2021-03-15
79
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
I krigets Finland år 1945 förintas en by i lågor. Händelsen föder ett djupt hat i en brännskadad mans hjärta.

Sju decennier senare återvänder Aino Kivi till Bruksfallet, en mellansvensk ort präglad av avfolkning och förfall. För drygt tio år sedan dog hennes tvillingbror Ville, bara sjutton år gammal, i en ör samhället förödande skogsbrand. Aino valde att fly familjens trauma.

Hennes hemkomst sammanfaller med flera brutala mord som sprider oro och skräck bland invånarna. Dessutom kommer en dömd mördare tillbaka till byn, något som får byns mäktiga män att kraftsamla.

Aino undviker barndomshemmet men måste till slut ta kontakt för att berätta vad hon har fått reda på, att familjen kan vara i fara. Men hon försvinner spårlöst och föräldrarna tvingas konfrontera släktens mörka historia.

En ung blåljusfotograf med smak för piller och en ålderstigen polis med liberal syn på lagen bildar tillsammans en osannolik utredningsgrupp, men är alltid steget efter i jakten på den som dödar.

Förstfödd är en mystisk thriller i samma anda som True Detective och Fargo men också en berättelse om en familj i upplösning och hur långt man är beredd att gå för att skydda de sina.

JONI NYKÄNEN, född 1979, är journalist med flerårig bakgrund på Aftonbladet, och utbildad filmvetare.

JOHANNES SELÅKER, född 1987, är journalist med bakgrund som bland annat nyhetschef och biträdande nöjeschef på Expressen. I dag arbetar han på Aller Media.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förstfödd
 2. +
 3. Förstfödd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förstfödd av Joni Nykänen, Johannes Selåker (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Till minne av en mördare

  Pascal Engman, Johannes Selåker

  "True detective" möter "Jakten på en mördare" i ett kokhett Sverige, VM-sommaren 1994. I skuggan av Mattias Flinks massmord i Falun sker ytterligare ett mord. En kvinna hittas strypt till döds och snart står det klart att hon bara är ett av flera ...

 • Skammens väg

  Pascal Engman, Johannes Selåker

  Efter succén med "Till minne av en mördare" är Pascal Engman och Johannes Selåker tillbaka med andra delen i serien Skymningsland. I ett Sverige som är djupt skakat efter Estoniakatastrofen är polisen Tomas Wolf svårt märkt av sina egna trauman. M...