The beautiful ones : den officiella biografin (inbunden) The beautiful ones : den officiella biografin
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2020-09-24
Förlag
Bokfabriken
Översättare
Antonia Rojas, Sara Jonasson
Originaltitel
The Beautiful Ones
Medarbetare
Piepenbring, Dan (red.)
Dimensioner
245 x 170 x 22 mm
Vikt
844 g
SAB
Ijz Prince
ISBN
9789178353415
The beautiful ones : den officiella biografin (inbunden)

The beautiful ones : den officiella biografin

av Prince
(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-09-24
49 218 Du sparar 169 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
The Beautiful Ones är ett intimt porträtt av hur Prince Rogers Nelson, född i Minnesota, förvandlades till Prince en persona med en unik konstnärlig vision och ett eget liv. Den skildrar Prince innan hitsen som skulle komma att definiera honom, en fascinerande historia om en vår tids största artister, berättad med hans egna ord med aldrig tidigare publicerade foton och utkast till texter, och den officiella biografin han skrev på innan sin tragiska död.

Redaktören Dan Piepenbring arbetade tätt med Prince under hans sista månader i livet, en tid då Prince funderade mycket på hur han skulle avslöja mer om sig själv och sina idéer för världen, och samtidigt bevara mystiken han så noggrant odlat.

The Beautiful Ones är inte bara en hyllning till en ikon, utan ett litterärt verk i sin egen rätt, mättad med de unika idéer och musikaliska världar Prince skapade.

Boken har varit en New York Times-bästsäljare och utsågs till en av årets bästa musikböcker av New York Times samt en av årets bästa böcker av The Guardian och Washington Post.

Pressröster:

"Den finaste och värdigaste boken om Prince"
- Jan Gradvall, TV4 Nyhetsmorgon

"Fantastiskt rörande"
- Washington Post

"The Beautiful Ones är inte en läsning, utan en upplevelse, en nedsänkning i ett musikgenis hjärna"
- USA Today
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. The beautiful ones : den officiella biografin
 2. +
 3. Livet enligt Brian

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livet enligt Brian av Brian Johnson (häftad).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av The beautiful ones : den officiella biografin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För musikfantaster
  Bokdjungeln , 30 november 2020

  Detta är nog första gången som jag läst en bok som har en inledning på 50 sidor. Men jag förstår varför den är så lång. Den ligger till grund för vad som komma skall kan man säga.
  I ärlighetens namn så visste jag inte så mycket om Prince, förutom att det var han som sjöng Purple rain. Men i och med denna bok så har jag fått ett lite bättre grepp om honom och det känns som att hela boken är ett konstverk. Ett konstverk utan raka linjer. Ibland är vissa ord fetmarkerade, ibland är det stor ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Prince

 • The Beautiful Ones

  Prince

  'A triumph... The Beautiful Ones rivals the Beastie Boys Book - or even your favourite Prince song - as a masterclass in the bottling of its subject's seductive essence... his presence in this book is so strong that it's hard to believe he has rea...