Nattavaara : roman i katastrofernas tid (inbunden)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nordmark (del 1)
Antal sidor
341
Utgivningsdatum
2020-11-02
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
234 x 160 x 30 mm
Vikt
606 g
SAB
Hc
ISBN
9789178354245
Nattavaara : roman i katastrofernas tid (inbunden)

Nattavaara : roman i katastrofernas tid

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-11-02
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 21 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
FÖRSTA BOKEN I NATTAVAARA-SERIEN tar oss något decennium fram i tiden till ett Sverige som plågas av epidemier och klimatförändringar. Ett Sverige som helt enkelt har slutat att fungera. Den lilla orten Nattavaara i Norrbotten har blivit symbolen för hopp - där är somrarna svalare och man kan arbeta sig till ett medborgarskap i Nordmark, en självutnämnd republik med Kiruna som huvudstad.

Romanen inleds med två katastrofer på individnivå. Sextonåringen Erik hittar sina föräl drar döda, och måste snart kämpa för att han och lillasystern So fia ska få behålla sin plats i byn. De slängs dock ut ur gemenskapen och måste ta sig till Kiruna för att överklaga byrådets beslut. .

Samtidigt blir fyrtiotreåriga Marja, tidigare personalchef i hemtjänsten, tillfångatagen av ett kringresande gäng som plundrar ensligt belägna hus och gårdar. Hon accepterar sitt öde för att ha en chans att överleva, men har som mål att återförenas med sin man Mårten. .

Nu tvingas de ut på en resa genom ett härjat och livsfarligt landskap där kampen för överlevnad tävlar med det eviga mänskliga behovet av gemenskap och värme.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nattavaara : roman i katastrofernas tid
 2. +
 3. Vargasommar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vargasommar av Hans Rosenfeldt (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Nattavaara : roman i katastrofernas tid. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Engström/Richert slår till (igen)
  Oscar Linus Eriksson, 16 november 2020

  Vad händer när samhället som vi känner det helt vält överända?

  En medryckande och kusligt trovärdig skildring av ett splittrat norra Sverige. Kanske anar man spår av paret Engström/Richerts världsliga odyssé i våra sönderfallande imperiers tassemarker? "Det enda georgier pratar om är pengar. Vad kostade kylskåpet? Vad kostade matoljan på marknaden?" översätts här till den dagliga kampen för överlevnad i den befästa lilla metropolen Kiruna.

  En av de stora behållningarna är no... Läs hela recensionen

 2. Enormt bra
  Per Gravenius, 16 november 2020

  Richert & Engström kan skriva, den saken har sedan länge stått klart. Att de dessutom kan göra det så bra tillsammans är extra glädjande. Att vi får tillfälle att träffa en hel rad karaktärer med olika grader av inneboende mörker gör boken till både annorlunda och spännande. Ser fram mot nästa två.

 3. They had me at hello
  enkoppoenbok , 9 november 2020

  Dystopier är ju my cup of tea, vilket knappast kan ha undgått de bokvänner som följt mig en tid. När jag fick veta att Engström och Richert var i färd med att skriva första delen i en dystopisk trilogi var mitt intresse väckt. Förväntningarna var således höga när boken landade i min låda. Skulle Nattavaara leva upp till mina förväntningar? Jodå. Engström och Richert har skrivit en bok helt i min smak. Läsupplevelsen tar sin början med bokens omslag som sätter tonen för vad som komma skall. ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna