Nattavaara (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nordmark (del 1)
Antal sidor
341
Utgivningsdatum
2020-11-02
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
234 x 160 x 30 mm
Vikt
606 g
SAB
Hc
ISBN
9789178354245
Nattavaara (inbunden)

Nattavaara

(29 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-11-02
198
 • Finns i lager! Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
FÖRSTA BOKEN I NATTAVAARA-SERIEN tar oss något decennium fram i tiden till ett Sverige som plågas av epidemier och klimatförändringar. Ett Sverige som helt enkelt har slutat att fungera. Den lilla orten Nattavaara i Norrbotten har blivit symbolen för hopp - där är somrarna svalare och man kan arbeta sig till ett medborgarskap i Nordmark, en självutnämnd republik med Kiruna som huvudstad.

Romanen inleds med två katastrofer på individnivå. Sextonåringen Erik hittar sina föräl drar döda, och måste snart kämpa för att han och lillasystern So fia ska få behålla sin plats i byn. De slängs dock ut ur gemenskapen och måste ta sig till Kiruna för att överklaga byrådets beslut. .

Samtidigt blir fyrtiotreåriga Marja, tidigare personalchef i hemtjänsten, tillfångatagen av ett kringresande gäng som plundrar ensligt belägna hus och gårdar. Hon accepterar sitt öde för att ha en chans att överleva, men har som mål att återförenas med sin man Mårten. .

Nu tvingas de ut på en resa genom ett härjat och livsfarligt landskap där kampen för överlevnad tävlar med det eviga mänskliga behovet av gemenskap och värme.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nattavaara
 2. +
 3. Ödesmark

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ödesmark av Stina Jackson (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Nattavaara. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra - utom mot slutet...
  Lennart Eriksson, 3 september 2021

  Själva förutsättningen för intrigen, dvs. en blandad pandemi- och klimatkatastrof är visserligen osannolik. Men givet att detta ändå inträffat så kan man inte utesluta att människor ändå kommer att bekämpa varandra för att lägga beslag på andras egendom, snarare än att samarbeta för att föröka den gemensamma egendomen. Författarna beskriver spännande, bra och otäckt hur en sådan bekämpning kan gå till. - Mot slutet av boken så blir händelseförloppet dock svårt att förstå. Å ena sidan ska det ... Läs hela recensionen

 2. Fantastisk

  Nattavaara är den första delen i en trilogi och det finns så mycket att säga om den här boken att jag knappt vet var jag ska börja. Jag fastnade direkt i boken och det var svårt att sluta läsa när jag väl börjat. Det är lätt att känna igen sig i boken, dels för att jag är från Norrbotten, men också på grund av att vi lever i en pandemi just nu. Den är välskriven och författarna lyckas verkligen matcha varandras språk väldigt bra då det knappt märks språkligt att det är två olika personer som ... Läs hela recensionen

 3. Längtar efter del 2!
  Bokdjungeln , 15 januari 2021

  Jag älskar TV-serier som handlar om dystopier men har inte läst allt för många böcker med samma tema. Därför blev denna bok extra intressant.
  Det krävdes heller inte många sidor innan jag var fast.
  Jag gillar verkligen att man får följa flera olika karaktärer, det gör att boken kan hålla uppe spänningen hela tiden.
  Bokens innehåll känns ändå inte allt för långt borta från verkligheten då vi befinner oss i en pandemi och har ett klimathot liggandes över oss, något som även blan... Läs hela recensionen

 4. Vilken debut!
  Anders Brändström, 31 december 2020

  Här hamnar vi i ett limbo av sådant sällat slag.
  Ett sönderbrutit land där l lappland bryter sig ur. Suveränt skrivet och som ger en många tankeställare med det som vi upplevt i bl.a balkan konflikterna där folk ställs mot varandra. Läs den!

 5. Engström/Richert slår till (igen)
  Oscar Linus Eriksson, 16 november 2020

  Vad händer när samhället som vi känner det helt vält överända?

  En medryckande och kusligt trovärdig skildring av ett splittrat norra Sverige. Kanske anar man spår av paret Engström/Richerts världsliga odyssé i våra sönderfallande imperiers tassemarker? "Det enda georgier pratar om är pengar. Vad kostade kylskåpet? Vad kostade matoljan på marknaden?" översätts här till den dagliga kampen för överlevnad i den befästa lilla metropolen Kiruna.

  En av de stora behållningarna är no... Läs hela recensionen

 6. Enormt bra
  Per Gravenius, 16 november 2020

  Richert & Engström kan skriva, den saken har sedan länge stått klart. Att de dessutom kan göra det så bra tillsammans är extra glädjande. Att vi får tillfälle att träffa en hel rad karaktärer med olika grader av inneboende mörker gör boken till både annorlunda och spännande. Ser fram mot nästa två.

 7. They had me at hello
  enkoppoenbok , 9 november 2020

  Dystopier är ju my cup of tea, vilket knappast kan ha undgått de bokvänner som följt mig en tid. När jag fick veta att Engström och Richert var i färd med att skriva första delen i en dystopisk trilogi var mitt intresse väckt. Förväntningarna var således höga när boken landade i min låda. Skulle Nattavaara leva upp till mina förväntningar? Jodå. Engström och Richert har skrivit en bok helt i min smak. Läsupplevelsen tar sin början med bokens omslag som sätter tonen för vad som komma skall. ... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av författarna